16 Ocak’ı kutlarken Cumhuriyeti daha iyi anlamalıyız

16 Ocak’ı kutlarken Cumhuriyeti daha iyi anlamalıyız

İYİ Parti Kocaeli Medya İlişkilerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Yiğit Kılıç, 16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 

İYİ Parti Kocaeli Medya İlişkilerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Yiğit Kılıç, mesajında, “Cumhuriyet bize bağımsızlığı, özgürlüğü, laikliği verdi. Bizler Türk vatandaşları olarak bu vatanda kendi adımızla, kültürümüzle, birikimlerimizle yaşıyorsak bunu Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve cumhuriyete borçluyuz.

Bağımsız cumhuriyetimizin kurulması sürecindeki en tarihi günlerden birisi de kuşkusuz ki 16 Ocak 1923’te İzmit’te yaşandı. İstanbullu gazetecilerle Kasr-ı Hümayun’da toplanan Atatürk, bu toplantıda cumhuriyet fikrini ortaya koydu, nasıl bir cumhuriyet arzuladığını gazetecilerle paylaştı.

Atatürk’ün bu toplantımızın kentimiz ve basınımız için çok büyük önem taşıdığının farkındayız. Bu yüzden bu özel günü 16 Ocak Basın Onur Günü olarak gururla kutluyoruz ve kutlamaya devam edeceğiz.

Öte yandan 16 Ocak’ın cumhuriyete giden yolu ve cumhuriyeti daha iyi anlamamız için de özel bir tarih olduğu düşüncesindeyiz. 16 Ocak Basın Onur Günü kutlarken cumhuriyeti daha iyi anlayıp cumhuriyete daha çok sahip çıkacağımız günlerin uzakta olmadığına inandığımızı belirtmek isteriz.” dedi.