ALİ KEMAL AYDIN AKTİF SİYASETE GÖZ KIRPIYOR

ALİ KEMAL AYDIN AKTİF SİYASETE GÖZ KIRPIYOR

GEBZE KAMUOYUNUN YAKINDAN TANIDIĞI İSİMLERDEN BİRİ OLAN İŞ İNSANI ALİ KEMAL AYDIN'IN ADI KURULACAK YENİ PARTİ İLE ANILMAYA BAŞLADI.

Türk siyasetinde merkez sağda hareketli günler yaşanıyor. Siyasi tarihimizde merkez sağda kurulan partiler için farklı bir öneme sahip olan GEBZE ilçesinde de kulislerde çarpıcı isimlere yer veriliyor.

Ali Babacan’ın AK Parti’den istifa etmesinin ardından yeni partinin kuruluş çalışmalarında hareketlilik gözleniyor. Beşir Atalay, Mehmet Şimşek, Sadullah Ergin gibi isimlerin ardından yeni partinin kurmayları arasında ismi geçen Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün kısa bir süre önce Gebze’de eski milletvekili Eyüp Ayar ve eski belediye başkan yardımcısı Metin Gökçe ile bir araya gelmesi, bölgemizdeki siyasi gelişmeleri hızlandırdı.

Ergün’ün Gebze temaslarında AK Parti’nin önemli isimleri ile bir araya gelmesindeki önemli detaylardan birinin siyasete yeni yüzler katmak için fikir alışverişinde bulunmak olduğu kaydediliyor. Eski Bakan Nihat Ergün’ün , kendisine yakın tecrübeli siyasetçilerden Gebze ve bölgesinde kamuoyunun takdirini kazanmış, sempati duyulan ve güvenilen isimleri yeni kurulacak partiye kazandırmak için çalışma başlattığı gelen bilgiler arasında.

ALİ KEMAL AYDIN’LA GÖRÜŞTÜ MÜ?

Gebze kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan ve daha evvel aktif siyasette yer alma arzusunda olduğunu Gebze kamuoyu ile paylaşan eski GTO meclis üyesi başarılı iş adamı Ali Kemal Aydın ile yeni kurulacak partinin Gebze ayağında sorumluluk üstlenen isimlerin bir araya geldiği iddiası ise siyaset kulislerinde gündemi değiştirdi.

Yeni partinin kuruluş çalışmalarında başta Kocaeli bölgesi olmak üzere Yalova, Düzce, Sakarya gibi illerde çeşitli temaslarda bulunan Eski Bakan Nihat Ergün’ün kendisine öneriler yeni yüzler listesinde yer alan Ali Kemal Aydın ile bir telefon görüşmesi yaptığı iki ismin önümüzdeki günlerde bir araya gelebilecekleri siyaset kulislerinde konuşuluyor.

Konuya ilişkin Editörümüz Rıfat Ürkmez’in sorularını yanıtlayan iş adamı Ali Kemal Aydın, siyaset kulislerinde dolaşan bu gelişme ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken aktif siyasetin içinde yer almak istediğini yineleyerek “ Türkiye’nin başta ekonomi olmak üzere ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu gerçeği önümüzde duruyor. Özellikle Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve Avrupa birliğinin yaptırım kararı sonrası ülke ekonomisinde yaşanması muhtemel reaksiyonlara hazırlıklı olmalıyız. Bu süreçte siyasi istikrarın çok ama çok önemli olduğu kanısındayım. Bu istikrarı ve güven ortamını inşa etmemiz gerekiyor. Siyaset dünyamızdaki gelişmeleri bende sizler gibi medyadan takip ediyorum. Daha öncede belirttiğim defalarca dile getirdiğim gibi ayakların baş, başların ayak olduğu bir süreçten geçiyoruz. Benim şahsi olarak siyasi arenadan bir beklentim yok. Siyasetin topluma ve ülkeye hizmet edebilmek için bir araç olduğuna inanıyorum. Siyaset amaç, iş veya bir meslek olmamalı. Topluma hizmet edebilmek, eksikleri ve noksanları giderebilmek ve refah düzeyi artmış, huzur ve güven ortamında güçlü ve üreten bir ekonomik sistemin inşa edilmesi taraftarıyım. Kesinlikle ve kesinlikle kuvvetler ayrılığı ilkesinin ülkemizin bekası açısından elzem olduğuna inanıyorum. Bugünkü anti demokratik seçim yasasının ve siyasi partiler kanununun kesinlikle değişmesi gerektiğine de inancım tam. Türkiye’nin önünde engel olarak gördüğüm bu konularda çözüm yolları üretecek bunları projelendirecek ve hayata geçirecek siyasi kadroların içinde yer alma arzumu zaten daha öncede dile getirdim. Siyaset uzun soluklu bir yolculuk. Erken konuşmak doğru değil. Hep birlikte gelişmeleri takip edeceğiz.” Dedi.

Yeni partinin kurulması ile birlikte bölgemiz belediyeleri dahil Türkiye genelinde belediye meclislerinde önemli istifaların yaşanacağına kesin gözü ile bakılırken Gebze kamuoyu bu gelişmelerin ardından Eski Bakan Nihat Ergün’ün A takımında Gebze bölgesinden hangi isimlerin yer alacağını merak ediyor.