AYDALI “ AK PARTİ’YE SEÇİM KAZANDIRMAK İÇİN KURULMADIK”

AYDALI “ AK PARTİ’YE SEÇİM KAZANDIRMAK İÇİN KURULMADIK”

AYDALI “ AK PARTİ’YE SEÇİM KAZANDIRMAK İÇİN KURULMADIK”

YENİDEN REFAH PARTİSİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PROF.DR. DOĞAN AYDALI, KATILDIĞI BİR TELEVİZYON PROGRAMINDA YEREL SEÇİM İTTİFAKLARINI DEĞERLENDİRDİ.
Aydalı, katıldığı televizyon programında yerel seçimlerde AK parti ile ittifak yapılacak mı sorusuna “ Taban istemiyor. Bende şahsen istemiyorum. Yeniden Refah partisi , AK Partiye seçim kazandırmak veya kaybettirmek için kurulmuş bir parti değildir” dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydalı, katıldığı bir televizyon programında yerel seçim ittifakları ile ilgili yaptığı açıklamada “ Genel seçimlerde AK Parti ile 30 maddelik bir mutabakat metni imzaladık. Bugüne kadar bu mutabakat maddeleri hakkında tek bir adım atılmadı. Siz İstanbul adayını açıklarken bizimle istişare yapmadınız ki biz hangi seçim bölgesinde aday çıkaracağımızı size bildirelim. Bizi arka bahçe olarak görmelerine tahammül etmemizi beklemesinler” dedi.
YENİDEN REFAH KOCAELİ İLE BİRLİKMTE 2 SANAYİ ŞEHRİ VE 35 İLÇE BELEDİYESİ İSTEDİ
Aydalı açıklamalarının devamında ise “ AK partili arkadaşlar diyorlar ki bezi yardım etmezseniz seçimleri CHP kazanır. Sanki düşman kuvvetleri. Mutabakat metni ile ilgili görüş almak istediğimizde Ali İhsan bey bunu kim imzalamış diyor. AK parti’nin kazanma ihtimali olmayan 76 ilçe var.  Yarısını istiyoruz dedik. Erbakan hocanın vasiyeti üzerine iki sanayi şehrini istiyoruz dedik. Hakkımız olan hazine yardımını istedik. Duymamazlıktan geldiler.”
Yeniden Refah Partisi’nin AK parti’den talebini ilk kez dile getiren Aydalı, Kocaeli’de kendisinin desteklenmesini istediklerini belirterek 31 Mart yerel seçimlerinde nasıl bir tavır oraya koyacaklarına genel merkez yönetiminin karar vereceğini dile getirdi.
İMAMOĞLU’NA DESTEK, KURUMA’A VETO
YRP Kocaeli Büyükşehir belediye başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aydalı, seçimlere 78 gün kala siyasi gündeme bomba gibi düşen açıklamalarının son bölümünde ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini işaret ederek “ Ekrem İmamoğlu’nu savunacak pozisyonda değilim. Ama Allah aşkına karşı tarafın belirttiği gibi bu kadarda gavur bir insan değil. Kendisini kuran okurken de gördük. Kaç defa Eyüp Sultanda da gördük. Kanal’a karşı. Bu dahi beka sorunudur bizim için. Bu bile Murat Kurum beyefendinin olmaması için yeterlidir. Yurt içinde seçmenle yaptığımız istişarelerde halk böyle bir iş birliğini ve iktidar ile ittifak arayışını sıcak bulmuyor.”