Berberler zam istiyor!

Berberler zam istiyor!

Berberler zam istiyor!

Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, maliyet giderlerindeki sürekli artış nedeniyle erkek kuaförlerine zam taleplerinin gündemlerinde olduğunu ifade etti. Berberlerin malzemelerinin hem enflasyondan hem dolar kurundan etkilendiğini söyleyen Bozkurt, esnafın 1 hafta arayla aldığı ürünü aynı fiyata bulamadığını söyledi.

‘1 YILDIR ZAM ALMIYORUZ’
Berberlerin 1 yıldır zam almadığını söyleyen Bozkurt, “Temmuz ayında almıştık. Yani berberler 1 yıldır eski tarifeden hizmet veriyor. Bizim bi enflasyon sepetimizde birçok ürün ve bir kısmı da ithal. Sadece dolar kuru değil enflasyon sepetindeki artışlar, bizde de zamları zorunlu hale getiriyor. Esnaf 3-4 aydır zam talebi için bize dönüş yapıyor. Diğer ürünlerin fiyatlıları sürekli değişirken berberler 1 yıldır aynı tarifeden hizmet veriyor v esnafımız halka yansıtmamaya çalışıyor ama bir yerden sonra da kaldıramıyoruz ve zam istemek zorunda kalıyorlar” şeklinde konuştu.

 

‘YIKAMA VE FÖN DE DAHİL OLSA KESİM ÜCRETİ ARTIYOR’
Saç kesimine yıkama ve fön gibi işlemlerinin de eklenmesi halinde hizmet arttığı için kesim ücretinin de arttığına dikkat çeken Başkan Bozkurt, “Lüks yerlerde saç kesimi 250 TL, sakal 120 TL ama berberler kesim yaparken yıkama da dahil olursa kesimin fiyatına yıkama ücreti de ekleniyor. Ya da kesime fön çekilmesini de istiyorsa fön fiyatı da eklenir. Fönde de fiyat 100 TL. Yıkamanın da fiyatı 100 TL. Bu işlemlerin hepsi ayrı ayrı hizmet olduğu için saç kesimine ekleniyor. Bu defa rakam 600 TL’yi buluyor. Fiyatı en düşük olan yerlerde ise saç kesimi 130, sakal 80. Buralarda da yıkama ve fön istenirse bu da rakamı değiştiriyor” ifadelerini kullandı.

‘TEKLİFİMİZİ ÖNÜMÜZDEKİ AY SUNACAĞIZ’
Mayıs ayında tarifenin değişebileceğini söyleyen Bozkurt, “Zam teklifimizi bir dahaki ay bildireceğiz. Biz zam talebimizi bildirene onaylanmasını, bekleyene kadar malzemelerin fiyatı bir daha değişiyor. Berberlerin birçoğu da yıkama ücretini bile almıyor sadece kesim ücretini alıyor. Onaylandığında zaten bildireceğiz, muhtemelen aynı dönemde onaylanır” diyerek sözlerini noktaladı.

 

https://www.kocaelikoz.com/haber/19922537/berberler-zam-istiyor# kaynak