Birikim Okulları Başiskele Kampüsü’nün düzenlediği “Türkiye'nin Milli Savaş Uçağı Kaan ve Savunma Sanayi Vizyonu” Konferansı Gerçekleşti

Birikim Okulları Başiskele Kampüsü’nün düzenlediği “Türkiye

Birikim Okulları Başiskele Kampüsü’nün düzenlediği “Türkiye'nin Milli Savaş Uçağı Kaan ve Savunma Sanayi Vizyonu” Konferansı Gerçekleşti

Birikim Okulları Başiskele Kampüsü, ülkemizin gençlerine ve onların hayallerine öncülük etmek amacıyla başlattığı BIRIKIMVISION Konferanslarının ilkini gerçekleştirdi. Türkiye’nin özgün savunma ve havacılık projelerinden biri olan ve TUSAŞ tarafından üretilen Milli Muharip Uçağımız, gururumuz "KAAN"ın mühendislerinden biri olan Esad Ünal, Başiskele Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nden liseli gençlerle buluştu. Farklı okullardan gelen liseli gençler salonu doldurdu.

BIRIKIMVISION Konferanslarının bu ilk programına konuk olan Esad Ünal, sunumunda bilim tarihi, uçak imalat tarihi, Kaan’ın oluşturulma aşamaları ve özellikleri ile ülkemizin savunma sanayi vizyonuna yer verdi. Konferansa gelen okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından program çok beğenilirken Ünal, kendi hayatını etkileyen kitapların bazılarını öğrencilere hediye etti. Sunum sonrası öğrenciler Ünal’a hem soru sordular hem de fotoğraf çekildiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Birikim Okulları Başiskele Kampüsü Ortaokul Müdürü İbrahim Yılmaz, BIRIKIMVISION Konferansları ile gençlerimizin karşısına sürekli olarak rol model alınacak kişileri çıkararak onların hayatında derin ve uzun vadeli etkiler yaratmak istediklerini bu projenin yeni isimler ve çalışmalarla tekrarının geleceğini dile getirdi.

Program Birikim Okulları Başiskele kampüs müdürü İsmail KOLAT’ın Esad Ünal’a plaket takdimiyle sona erdi.