Cemil Meriç’te Mental Aritmetik dersleri başladı

Cemil Meriç’te Mental Aritmetik  dersleri başladı

Özel öğrencilerin eğitim aldığı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Mental Aritmetik dersleri başladı.

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, özel öğrenciler için Mental Aritmetik dersleri başladı. Mental Aritmetik ile özel öğrencilerin zihinsel gelişimi ve hızlı şekilde matematik işlemlerini yapması amaçlanıyor.

MENTAL ARİTMETİK DERSLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 17- 35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda olan, hafif ve orta düzeyde özel gereksinim gerektiren bireylere yönelik hayata geçirdiği Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, engellilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımını sağlıyor. Bu doğrultuda merkezde, özel öğrenciler için Mental Aritmetik dersleri başladı.

ZEKA GELİŞİMİNE KATKI

Zeka gelişimi sağlayan bir zihinsel gelişim programı olan mental aritmetik; sayıları tanıma ve sayıların anlaşılmasını kolaylaştırma, parmakları dört işlem amacıyla kullanabilme, temel aritmetik işlemlerini hızlı, doğru ve işlem sonuçlarını kısa sürede akılda tutabilme, zihinsel kapasiteyi arttırma, hafıza yaratıcılığı ve konsantrasyonu geliştirme, matematiğe ilişkin merakı arttırma ve eğlenerek öğrenme imkanı sağlıyor.

GÜNLÜK YAŞAMA KATKI

Özel öğrencilere yönelik verilen eğitimlerde, öğrencilerin zihinsel gelişimi ve hızlı şekilde matematik işlemleri yapması amaçlanıyor. Engelli bireylerin yaşamlarını bağımsız olarak sürdürüp toplumun beklentilerini yerine getirebilmeleri, günlük yaşamlarında yer alan öz bakım, ev içi yaşamı, iş yaşamı, sosyal yaşam, alışveriş yapma, zamanı kullanma, parayı kullanma ve basit hesaplama becerilerini gerçekleştirme düzeyleri kazandırmayı hedefliyor.