ÇEPER'DEN YÜREKLERE DOKUNAN PROJE

ÇEPER

CHP GEBZE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ SİNAN ÇEPER, ENGELSİZ ÇOCUK PARKLARI PROJESİ İLE İLGİLİ DİLEKÇESİNİ BAŞKAN YARDIMCISI SELAMET GÜNER'E TESLİM ETTİ.

Türkiye'de engelli çocuk sayısının 600 binin üzerinde olduğunu belirten CHP Gebze Belediye Meclis Üyesi Sinan Çeper, Gebze bölgesinde çocuk parklarının engelli miniklerin akranlarıyla oyun oynamaya uygun olmadığını yerinde tespit ederek Gebze belediyesinin konuya duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de ve dünyada çok sayıda örneği bulunan engelli çocuk parklarının inşası ve mevcut çocuk parklarının engelli miniklerinde akranları ile oyun oynayabilecekleri şekle getirilmesi gerektiğini belirten genç siyasetçi Gebze belediye başkan yardımcısı Selamet Güner'i makamında ziyaret ederek konuya duyduğu hassasiyeti dile getirdi. Çeper, Belediye başkanlığına iletilmek üzere kendi el yazısı ile kaleme aldığı dilekçesinde ise Gebzeli engelli miniklerinde çocuk parklarında oyun oynamaya hakları olduğunu belirterek gerekli düzenlemenin yapılmasını istedi.

Engelsiz çocuk parkları talebi ile ilgili açıklamada bulunan CHP Gebze Belediye Meclis Üyesi Sinan Çeper şunları söyledi.

" İlçemizde bir çok engelli aile bu yaz aylarında çocuklarını oyun parklarına götürememenin üzüntüsü içinde benimle iletişime geçtiler. Çok hassas bir konu. Bende ilçe merkezinde çocuk parklarını gezdim. Gerçekten oyun parklarımız engelli minik yavrularımızın akranları ile vakit geçirebileceği alanlar olarak tasarlanmamış. Türkiye'de bir çok örneği var engelli çocuk parklarının. Biz minik yavrularımızı maalesef daha küçücük yaşta engelli olmaları nedeniyle toplumdan koparıyoruz. Sonhra da yetişkin olduklarında onları topluma kazandırmak için mücadele ediyoruz.Bu işi en başından yapmalıyız.  Engelli minik yavrularımız yaşıtları ile birlikte kendilerinin gönüllerince eğlenebileceği şekilde tasarlanmış özel oyuncaklara sahip olmalı. Böylelikle onları hem motive etmemiz kolaylaşacak hemde toplumun bir bireyi olduklarını onlara daha çok küçük yaşta hissettireceğiz. Başkan yardımcımız Selamet bey konuya hassasiyetle yaklaşacaklarını bana ifade etti. ÇOk mutlu oldum. Belediye başkanımız Zinnur Büyükgöz ve Büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın beylerinde özellikle Gebze bölgesinde çocuk parklarının fiziki şartlarının engelle çocuklarımızın kullanabileceği hale getirilmesi yönünde ilçemlize destek olacağını sanıyorum. Umarım yakın zamanda bu oyuncakları Gebze'mize getirir ve miniklerimizi bu oyun alanlarında doyasıya eğlenirken izleme fırsatını buluruz.