CHP Darıca, bölge basınıyla buluştu

CHP Darıca, bölge basınıyla buluştu

CHP Darıca, bölge basınıyla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe örgütü "Darıca Buluşmaları" kapsamında bölge basının karşısına çıktı. Toplantıya, İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan’ın yanı sıra SKM’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Memiş, İlçe Sekreteri Fikri Satır ile kadın kolları temsilcileri katıldı. Dudayev Parkı Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Özaltan, 2 gün önce eski eşi tarafından katledilen Basın çalını meslektaşımız Tülay Dağaşan’ın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek tüm basın camiasına başsağlığı diledi. Yerel seçim sürecine girdiklerini ifade eden Özaltan, seçim startını veren ilk ilçe olduklarını vurguladı ve başkan adayının açıklanmasıyla da çalışmalara başladıklarını ekledi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇAĞRISI


İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan’ın kısa konuşmasının ardından Belediye Başkan Adayı Saide Arslan Çalışkan söz aldı. Eski eşi tarafından katledilen Tülay Dağaşan’la birkaç gün önce birarada olduklarını ifade ederek kadın cinayetine kurban gitmesinden dolayı çok üzgün olduğunu ifade ederek İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe konulması, önleyici tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.


SAHA ÇALIŞMALARI GEÇTİĞİMİZ HAFTA BAŞLADI

Yerel seçim ve adaylığı hakkında konuşan Çalışkan 1 yaşında geldiği, çocukluğunu, genç kızlığının geçtiği Darıca’da, herkes kadar Darıcalı olduğunu Darıca için hayalleri olduğundan belediye başkan adayı olduğu söyledi. Adaylığının açıklanmasıyla hemen çalışma gruplarının oluşturulduğunu 1 hafta önce de mahallelerde halkçı belediyecilik anlamında vatandaşlar ve esnaflarla bire bir çalışmalara başladıklarını vurguladı.

2500 KİŞİLİK DEV ANKET

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda ve 2500 kişiyle yapılan anketlerde tespit edilen 10 bin 353 sorunu ve talepleri 22 başlık altında tespitler oluşturarak çözümleri konusunda şehir plancılarıyla, mimarlarla, konunun uzmanlarıyla projeler hazırladıklarını şubat ayında mclis üyelerinin de belli olmasının ardından düzenleyecekleri lansman toplantısı ile projelerini halka açıklayacaklarını ifade etti. Darıca'nın en büyük sorunlarının başında toplu taşıma, trafik ve yoksulluk geldiğinin altını çizen Çalışkan bunların çözülmesinin mümkün olduğununda altını çizdi.

ÇALIŞKAN'IN PROJELERİ

Projeleri hakkında da bilgilndirmede bulunan Çalışkan, kurulacak kadın kooperatifleri ile Emekten Sepete projesi ile kadınalara ekonomik katkı sağlanacağını, tüm öğrenci çocuklara günde bir öğün gıda desteği verileceğini, gençlere de çok özel projeleri bulunduğunu da vurguladı.

 https://www.mavimarmaragazetesi.com/haber/18786270/chp-darica-bolge-basiniyla-bulustu  kaynak