CHP’li Çiler Darıca Farabi Hastanesi’nin Peşini Bırakmıyor

CHP’li Çiler Darıca Farabi Hastanesi’nin Peşini Bırakmıyor

CHP’li Çiler Darıca Farabi Hastanesi’nin Peşini Bırakmıyor



CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, bölgenin tek hastanesi Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında soru önergesi verdi. CHP’li Çiler 1 ay önce hastane ile ilgili soru önergesi vermiş ancak Bakanlık tarafından bu önerge yanıtlanmamıştı.
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin standartlarının eğitim ve araştırma hastanesi yeterliliğinde olmadığını vurgulayan Çiler, “Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesi; “663 sayılı Sağlı Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname”  hükümlerine göre Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak faaliyet göstermesi ile birlikte eğitim yetkisi verilmesi 08/05/2018 ve 1278 sayılı Bakanlık onayı ile resmi olarak da uygun görülmüştür. Ancak hastanenin fiziki yeterliliği bu duruma uygun değildir” dedi.
Önergesinde hastanenin uzman ve sağlık emekçisi kapasitesini soran Çiler bununla birlikte hastanenin güvenliğine dair endişelere yönelik sorulara da yer verdi. Çiler’in önergesinde yer alan haberler şu şekilde;
1- 2024 yılında Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaç branşta kaç doktor atanmıştır?
2- Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kaç branşta kaç uzman hekim bulunmaktadır?
3- Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde erişkin ve yeni doğan yoğun bakım kapasitesi nedir?
4- Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine günlük ortalama gelen hasta sayısı kaçtır? Hekim başına günlük kaç hasta tekabül etmektedir?
5- Kocaeli Darıca Farabi Hastanesinde hasta, hekim ve sağlık emekçilerinin güvenliği için hangi önlemler alınmıştır? Hastane içinde ve çevresinde kaç adet güvenlik kamerası bulunmaktadır?