CHP'Lİ GENÇ SİYASETÇİ SİTEM ETTİ

CHP

CHP'de parti içi seçim yarışının ayak sesleri gelmeye başladı. Genç siyasetçiler mevcut yapının değişmesi konusunda hem fikir.

CHP il ve ilçe kongrelerine hazırlanıyor. Darıca CHP'de genç siyasetçiler partinin mevcut yapısından oldukça rahatsız.

CHP eski mahalle temsilcilerinden Murat Koç parti içindeki yapının antidemokratik uygulamaları beraberinde getirdiğini belirterek bu sitemini sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaştı. Koç, partiye uzun yıllardır çeşitli görevlerde bulunarak hizmet etmiş isimlerin halen delege seçimlerine müdahil olmaya çalışmasının CHP'ye zarar verdiği kaydettiği paylaşımı ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Koç açıklamasında şu sözlere yer verdi. 

 " Eski mahalle başkanları, 20 yıl evvel meclis üyeliği yapmış , 20 yıl evvel kadın kolları başkanlığı yapmış, belde başkanlığı yapmış isimler delege yazılmak için uğraş veriyor.. Kimlerden bahsettiğimi herkes gibi kendileri de biliyor. Her biri birbirinden kıymetli bu büyüklerimizin partimize hizmet etmesinden gurur duyuyoruz. Ancak yaklaşan delege seçimleri öncesinde halen seçilme telaşı içinde olmalarından rahatsızım. CHP'nin büyüklerinin kenara çekilmesi ve gençlere fırsat vermeleri gerekir. Bize çıktığımız yolda karşılaşacağımız engelleri nasıl aşarız sorusunun cevabını verecek parti büyükleri ile aynı sandıkta yarışmak hiçte kabul edilebilir değil. Partimizi temsilen meclis üyesi olmuş isimlerinde delege olması gerekir. Seçilmişler her şeyin üstündedir. Demokrasinin gereği budur. Seçilmişlerimizin delege olarak yazılmaması büyük haksızlık olacaktır.  Körler sağırlar birbirini ağırlar kafasından uzaklaşarak bu kentte partimize oy vermiş 50 bine yakın seçmene ulaşmak onları aktif siyasetin içine çekmek ve gençlere fırsat vermek zorundayız. "