Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, beşinci kez "Dalya" dedi

Galatasaray

Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, beşinci kez "Dalya" dedi

Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fernando M... Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, Hatayspor maçında Galatasaray formasıyla 500. resmi maçına çıkarak bu önemli kilometre taşını geride bıraktı. Karşılaşma öncesinde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Muslera'ya bir plaket takdim ederek bu özel anı kutladı.

Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Hatayspor maçıyla birlikte önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

Uzun yıllardır sarı-kırmızılıların kalelerini koruyan Muslera, takımıyla birçok başarı elde etmiş olmanın yanı sıra kişisel olarak da kulüp tarihinde önemli bir konumda bulunuyor.

Fernando Muslera, Hatayspor karşılaşmasıyla Galatasaray kariyerindeki 500. resmi maçına çıktı. Uruguaylı file bekçisi, sarı-kırmızılılarla bugüne kadar Süper Lig'de 402, UEFA Şampiyonlar Ligi ve elemelerinde 53, Türkiye Kupası'nda 21, UEFA Avrupa Ligi ve elemelerinde 17, TFF Süper Kupa'da ise 7 karşılaşmada forma giydi. Ayrıca, Galatasaray forması altında en fazla resmi maça çıkan yabancı futbolcu ünvanı da Muslera'ya ait.

15 KUPA KAZANDI

2011'de İtalyan kulübü Lazio'dan transfer olan Fernando Muslera, Galatasaray formasıyla birçok zafer elde ederek kulüp tarihinde unutulmaz bir isim haline geldi. Muslera, sarı-kırmızılılarla Süper Lig'de 6, TFF Süper Kupa'da 5 ve Türkiye Kupası'nda da 4 kez olmak üzere toplam 15 kupa kazandı. 37 yaşındaki kaleci, bu başarılarıyla Galatasaray tarihinde en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu olarak önemli bir yer edindi.

Hatayspor maçı öncesinde Galatasaray oyuncuları ısınma çalışmalarına başlarken, Teknik Direktör Okan Buruk da bir televizyon kanalına verdiği röportaj sırasında, Fernando Muslera'nın 500. maçı için özel hazırlanan tişörtlerle sahaya çıktı. Seremoni öncesinde de Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fernando Muslera’ya plaket takdim etti.

 https://abcgazetesi.com/galatasarayin-tecrubeli-kalecisi-fernando-muslera-besinci-kez-dalya-dedi-735726