Gebzeli öğrenciler farkındalık için kitap okudu

Gebzeli öğrenciler farkındalık için kitap okudu

Gebzeli öğrenciler farkındalık için kitap okudu

Her yıl 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Gebze‘de yer alan Ayşe Sıdıka Alışan İlkokulu'ndaki öğrenciler öğretmenleriyle beraber okul bahçesinde kitap okudular. Öğrencilerin bedenleriyle ‘oku’ mesajını da yazdığı etkinlik yoğun ilgi gördü.  

Gebze Ayşe Sıdıka Alışan İlkokulu'nda Kütüphaneler Haftası kapsamında geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlendi. Kitap okumaya farkındalık yaratmak ve öğrencilere küçük yaşta kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe okul yönetimi, öğretmenler, yardımcı personeller, öğrencilerin yanı sıra ailelerden de katılanlar oldu.  Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte öğrenciler okul bahçesinde bedenleriyle 'oku' mesajını yazdı. Bu şekilde bir süre kitap okuyan öğrenciler hep birlikte etkinlik yapmanın tadına vardılar. Okulun bütün paydaşlarının katıldığı etkinlik yaklaşık 1 saat sürdü.        

 

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR    

Etkinlikten sorumlu öğretmenler, "Toplumumuzda kitap okuma alışkanlığı maalesef az. Amacımız okulumuzda kitap okuma farkındalığı yaratmak. ‘Ağaç yaşken eğilir’ düşüncesiyle öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığının kalıcı hale gelmesi için böyle bir çalışma yaptık. Anne babalarının kendileriyle beraber kitap okuduklarını gören öğrencilerde kitap okuma alışkanlığı daha kalıcı hale gelebiliyor. Bu yüzden bütün velilerimize evde her gün 10-15 dakika bile olsa çocuklarıyla beraber kitap okumalarını tavsiye ediyoruz" açıklamasında bulundular.

 https://www.gebzehurses.com/gebzeli-ogrenciler-farkindalik-icin-kitap-okudu-62466-haberi