GEBZESPOR’DA KAOS

GEBZESPOR’DA KAOS

Geçtiğimiz hafta Gebzespor kulübü yönetim kurulundaki görevlerinden ve yönetim kurulundan istifa eden 13 isim kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğine son vermek için basın toplantısı düzenledi.

Gebzespor yönetim kurulundan As Başkan Erdal Ayaydın, Altyapı sorumlusu Gültekin Duman, Taraftar sorumlusu Ömer Kamacı, Erdal Bal, Recep Yıldız, Oğuz Öktem, Avni Genç, Eşref Yılmaz Kaya, Yasin Bozkara, Mustafa Yarımbaş, Halil İbrahim Yıldırım, Savaş Velioğlu ve Hakan Nedim Malkoç geçtiğimiz hafta noter kanalı ile kulüpteki görevlerinden istifa etmişti. Dün maç sonu yaşanan talihsiz olayların ardından kamuoyunun bilgilendirilmesi zaruriyetinin oluştuğunu belirten yöneticiler ortak bir basın açıklaması yaptılar.

 

İstifa eden mor menekşeli yöneticiler açıklamalarında şu sözlere yer verdi.

 

BİZ CAMİAYA HİZMET İÇİN GÖREV ALDIK.

Bir çoğumuz birbirimizi ilk kez Gebzespor yöneticisi olduktan sonra tanıdık. Hiçbirimiz bu görevi Hüseyin Deniz’i tanıdığımız için almış değiliz. Biz yönetim kurulu üyesi olarak göreve talip olduğumuzda bu camianın yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulundurarak, camiaya nasıl faydalı oluruz, bu kentin en önemli markası olan GEBZESPOR’a nasıl hizmet ederiz, bu kulübü BAL’dan hak ettiği lige yeniden çıkarırız fikri ile yola çıktık. Çok iyi bir yönetim kurulu oluşturuldu. Bu yönetim kurulunun mali açıdan hiçbir sorun yaşaması söz konusu dahi olamaz. Piyasa değeri 4 milyon lira olan bir ekibi kişisel ilişkilerimiz ile 4’de 1 fiyatına oluşturduk. Ligimizde ve grubumuzda böyle bir ekip yok. Sıfırdan yapılan transferlerle şampiyonluğun en büyük adayı ekibi kurma başarısı gösterdik.

 

SAYGI, SEVGİ, AHLAK

Göreve geldiğimiz günün ardından başkan Hüseyin Deniz’i yakından tanıma olanağı bulduk. Başkan Deniz kongre salonunda bizlere ve camiaya verdiği hiçbir sözü yerine getirmedi. Sözleri yerine getirmemenin dışında akıllara zarar hadiselere ve olaylara davetiye çıkaran bir yönetim anlayışı ortaya koydu. 3 buçuk aydır yönetim kurulu olarak toplanmıyoruz. Kulübün gelirinden giderinden haberimiz yok. Bu kulübe kim hangi ücretle alındı, kime ne kadar ödendi bilmiyoruz. Bunların açıklamalarını istediğimizde ise ortam nedensiz bir şekilde gerginleşiyor. Hüseyin Deniz’in ağzının ayarı yok. Biz istifa eden arkadaşlar hariç diğer yönetici arkadaşları tanımıyoruz. Eş, dost, akraba kim varsa yönetici yapılmış. Birçok yöneticiyi daha hiç görmedik. Nerede bu arkadaşlar dediğimizde sorun oluyor. Kulüp içerisinden aldığımız bilgilere göre, futbolculara, çalışanlara ağza alınmayacak küfürler hakaretler ediliyor. Yönetim kurulu toplantıları yapılmayınca tesisleri ziyaret ettik. Aylardır çalışanların maşları ödenmemiş, takımda oynayan bir çok futbolcuya şahsi evrak verilmiş, tek imzalı uzun vadeli senetler verilmiş. Tek kuruş almadan hala oynayan çocuklar var. Baktık durum çok kötü. Kendi aramızda 35 bin lira toplayarak kısmi ödeme yaptık ve gerekenin yapılacağını söyledik. Durum ile ilgili Hüseyin Deniz başkandan bilgi istedik vermedi.

 

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE MAÇ SEYREDERSİNİZ

Hatta bazı futbolcular alacaklarını alamadıkları için idmana çıkmamışlar. İddiaya göre başkan ve yanındakiler çocukları tehdit etmiş, Maçları tekerlekli sandalyede izlemek istemiyorsanız idmana çıkın denmiş. Önüne gelene küfür parayla değil. Çok yazık. Ahlakın ve sevginin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Böyle kulüp yönetilmez. Biz bu vebali taşıyamayız. Taşımamak içinde birlikte hareket ederek istifa ettik. Bu şekilde ne camiaya nede takıma katkı sağlamamız mümkün olamayacaktı. Hüseyin Deniz tek başına iki üç akrabası ile kulüp yönetmeye çalışıyor.

 

EKONOMİK PROJE YOK

Başkana soruyoruz. Gebzespor’u kaç lira borçlandırdık cevap yok. Kaç liramız var yine cevap yok. Başkan kulübe gelir getirecek projelerimiz neler yine cevap yok. Ekabil takımı söz verdi. Biz biraz fazla masraf yaptık. Halledeceğiz. Böyle şey olur mu? Hüseyin Deniz bu kulüp için vücuttaki bir yara gibi. Bir an evvel kaos büyümeden bu büyük camia Hüseyin Deniz’in elinden kurtarılmalı.

 

DÜN YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARILSIN

Dün Torbalı maçını kazanmış takımın taraftarı stad dışında birbirine giriyor. Bu camianın 60 yıllık tarihinde böyle bir vaka yok. Niye? Yine tuzağı kuran Hüseyin Deniz. Taraftar grubunun kendisini protesto etmesinden çekindiği için bir grubu maça bedava alıp diğer gruba ücretli giriş yaptırıyor. Hani kongre salonunda söz vermişti. İç saha maçları taraftara ücretsiz olacaktı. Ne oldu? Ne değişti?

 

BÜYÜKAKIN CEBİNDEN 10 BİN LİRA BAĞIŞ YAPTI

BAL liginde mücadele eden ve üst ligleri hedefleyen bir takıma yapılması gereken her şey kenti yönetenler ve dinamikler tarafından yapıldı. Gebze belediye başkanımız şuana kadar 200 bin lira verdi. Kulübü ziyaret eden ve kampanya başlatılması önerisinde bulunan Büyükşehir belediye başkanımız Tahin Büyükakın kampanyaya ilk destek benden dilerek 10 bin lira maaşından bağış yaptı. Yine kulübün tüm sportif malzeme ihtiyaçları ki rakam olarak 191 milyar lira civarında bir rakamdır, bunu da büyükşehir belediyesi verdi. Kulübün gıda ihtiyaçları için her ay 30 bin lirayı Büyükşehir belediyesi karşılıyor. Kulübümüzün bugüne kadar harcaması 400 bin lira civarıdır. Bu para ödendi ve Hüseyin Deniz cebinden tek kuruş harcamadı.

 

BU GİDİŞAT KULÜBE ONARILMAZ HASARLAR VERİR

Tavsiyemiz Hüseyin Deniz’in yola çıkarken verdiği sözleri hatırlayarak görevinden derhal istifa etmesidir. Bu yönetim anlayışı ile Gebzespor kulübü ve camiası telafisi olmayan zararlar görecektir. Biz yola çıkarken şeffaf ve dürüst bir yönetim anlayışı ile kulübümüzün marka değerini arttıracak hizmetlere talip olduk. Gelinen noktada camiamız maddi ve manevi büyük zararlar görmektedir. Bu duruma yönetim kurulu üyeleri olarak kayıtsız kalamazdık.

 

ADAY DEĞİLİZ…

Hüseyin Deniz, Gebzespor camiasını ve bizleri kandırmıştır. Şok içindeyiz. Şaşkınız. Kulübümüz ve camiamız adına çok üzgünüz. Cebinde 2 bin lira parası yok. Halen istifa etmeyen arkadaşlar belki verdiğimiz borç paraları kurtarırız diye umutla bekliyor. 12 asil 4 yedek yönetici istifa etmiş, halen görevde kalma ısrarı Gebzespor üzerinden rant elde etme çabasından başka bir şey değildir. Küçük hesaplar büyük kayıplara neden olur. Bir masaya oturup sözcülük verilmeyecek bir isme kulüp başkanlığını verdik. Bilmeden tanımadan destek vermiş olduk. Tek amacımız Gebzespor’un başarısı idi. Hiçbir şekilde olası bir kongrede hiç birimiz aday değiliz. Bu yönde yapılmak istenen algıya kimse kanmasın. Gücümüzün yettiğince bu camianın alın teri akıtan mensuplarının maddi ve manevi yanındayız. Başkan 5 Kasım’a kadar takıma para ödeyeceğini belirtmiş. O güne kadar bekleyip takipçisi olacağız. Söylediklerimiz ve kamuoyu ile paylaştığımız bu gerçeklerden birinde en küçük bir abartı veya yalan var ise başkan ile her platformda karşı karşıya gelmeye hazırız. Göreve geldiği günden buyana toplanan ve harcanan paraları bilanço olarak ortaya koysun, bütçesini açıklasın. Hüseyin deniz bu takıma ve camiaya zarar veriyor. Gebzespor’u Hüseyin Deniz’in elinden kurtarmak zorundayız. Tek kuruş harcamadan Ekabil takımından aldığı destek ve yöneticilerin ortaya koyduğu para ile başkanlık yapmak ve ardından da camianın içine fitne sokmak Gebzespor tarihine sürülen kara bir lekedir.