HOSPİTALPARK YENİLİKLERE DOYMUYOR

HOSPİTALPARK YENİLİKLERE DOYMUYOR

HOSPİTALPARK HASTANESİ EL CERRAHİSİ VE MİKROCERRAHİ AMELİYATLARINA BAŞLADI

 

Hospitalpark Darıca Hastanesi Ortopedi Ve Mikrocerrahi Uzmanı Op.Dr. Hakan Dülger ?El Cerrahisi Ve Mikrocerrahi? Konusunda Bilgilendiriyor.

Op.Dr. Hakan Dülger, ?Mikrocerrahi, İnsan Elinin, İnsan Gözünün Görebileceğinden Daha İnce İşler Yapabilme Yeteneğine Dayanan Bir Tekniktir.Bu Teknikle Bir Çok Alanda (Beyin Cerrahi ,Göz, Üroloji, Kalp Damar Cerrahi, Ortopedi V.B. ) Mikroskop Altında Görüntüyü Büyütüp Kullanılan Aletlerin Boyutlarını Küçülterek Onarım Yapılamayacak Durumlarda Başarılı Ameliyatlar Yapılabilmektedir.? Dedi.

UZUV KOPMALARINDA ?MİKROCERRAHİ? YÖNTEMİ

Hospitalpark Hastanesi Ortopedi Ve Mikrocerrahi Uzmanı Dülger, ?Genel Olarak Göz Ve Beyin Cerrahi Uzmanları Daha Ağırlıkta Mikroskop Ve Bu Yöntemi Kullanarak Daha Sık Ameliyat Yapmalarına Karşı ,Mikrocerrah Denildiğinde Uzuv Kopmalarında Onarım Yapan Ortopedi Ve Plastik Cerrahi Uzmanları Daha Çok Akıla Gelmektedir.? Diye Vurguladı.

İLK 6 SAAT ÖNEMLİ

Uzuv Kopmasında Bir Çok Faktör Tedavinin Başarısını Belirlemektedir. Bunların İçinde En Önemlisi Yaralanma Sonrası Kopan Uzvun Ve Hastanın Sağlık Birimine İvedi Ve Hatasız Nakline Dayanır . İlk 6 Saat İçinde Uygun Koşullarda Transport Edilmiş Hastada Daha Olumlu Ve Yüz Güldürücü Sonuçlar Elde Edilir. Bir Diğer Etkileyen Faktör İse Yaralanmanın Tipi Ve Yaralanma Şeklidir. Ezici Yaralanmalara Karşı Kesici Ve Kısmı Yaralanmalarda Sonuç Dramatik Şekilde Olumlu Artış Gösterir.

TEDAVİ BAŞARISINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Yaş ,Ek Hastalık ,Sigara Kullanımı Gibi Ek Faktörlerin Yanında Bir De Hastanın Beklentisi Ve Yaptığı İşe Göre Alınan Karar Tedavi Başarısını Belirler. Örneğin Genç Aktif Yaşta Dominant Olmayan Elin 4ncü Parmak Uç Kısmında Kopmada, Kopan Organ Dikildikten Sonra Elin İyileşme Süresi Uzayacağı Ve Kişi İçin Daha Ciddi İş Gücü Kaybı Olacağından Dolayı (Rehabilitasyon Sürecinin Uzaması ,Hareketsiz Kalmasına Karsı Elde Sağlam Parmaklarda Oluşabilecek Fonksiyon Kayıpları V.B Nedenlerden Dolayı) Kopan Uzvun Yerine Dikilmesindense Güdük Kapatılması (Uzvun Dikilmeden Yaranın Kapatılması) Daha Yüz Güldürücü Sonuç Ortaya Koyar.

Op.Dr. Hakan Dülger, Hospitalpark Darıca Hastanemizde Parmak, El Ve Kol Yaralanmalarında Ve Kopmalarında *El Ve Mikrocerrahi Yöntemi İle? Hızlı Ve Doğru Tedavi Başarıyla Yapılmaktadır.? Dedi.