İYİ PARTİ KİRALIK ARAÇLARIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

İYİ PARTİ KİRALIK ARAÇLARIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

HAZİRAN AYINDA GEBZE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA VERDİKLERİ DİLEKÇE İLE KİRALIK ARAÇLARI SORAN İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ YENİ KİRALAMA İHALESİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ.

İyi Parti Gebze Belediye Meclis Üyeleri Kayhan Özler ve Birol Elüstü Naziran ayında Gebze belediye başkanlığına yazılı müracaat ederek kiralık araçlarla ilgili bilgi istedi.

Gebze belediyesi yazı işleri müdürlüğü yazılı bilgi talebine  toplam 190 kiralık araça 24 milyon 140 bin lira ödeme yapıldığını ve bu kiralama süresinin 30 Eylül tarihinde sona ereceği yanıtını verdi.

Gebze belediyesi yazı işleri müdürlüğünün verdiği yazılı cevaba göre belediye yeni kiralama yaptı ise bu ihalenin yapılmış olması gerekiyor.

Ekim ayı ilk oturumunda Belediye başkanlığına kiralık araç ihalesi ile ilgili ikinci bir dilekçe veren İYİ PARTİ Gebze belediye meclis üyeleri Kayhan Özler ve Birol Elüstü kamuoyuna açıklanmak üzere belediye yönetimine kiralık araçlar ile ilgili şu soruları yöneltti. 

-Tarafımıza gönderilen araç kiralama sözleşmelerinin 30/09/2019 tarihi itibari ile sonlandığını görmekteyiz. Bu birimlere yeni araç kiralaması yapıldımı? Yapıldı ise kaç adet yapıldığı, aylık ve yıllık maliyetlerinin ne kadar olduğunun kamuoyu ile paylaşılması?

-Yeni ihalenin katılım koşullarının ne olduğu, katılan firma sayısı kaç olduğu? Kazanan firma bilgilerinin kamuoyu ile paylaşılması?

-Belirtilen müdürlükler dışında Gebze Belediyesi bünyesinde kaç adet kiralık araç bulunmaktadır? Var ise bu araçların kaç adet olduğu, kiralama bedellerinin ne kadar olduğu ve kullanıldığı birimlerin kamuoyu ile paylaşılması?

-Belediye bünyesinde bulunan araçların denetimleri hangi birim tarafından ne sıklıkla yapılmaktadır.

- Belediye bünyesinde bulunan araçların yıllık yakıt giderlerinin takibi hangi birim tarafından yapılmaktadır?  Araç yakıtları hangi firmadan karşılanıyor, yakıt alımı ihalesine ait sözleşmelerin kamuoyu ile paylaşılması

-Belediye bünyesinde bulunan kaç adet makam aracı vardır? Makam araçları hangi birimlere tahsis ediliyor, makam araçları görevleri dışında kullanılıyor mu?

Kayhan Özler ve Birol Elüstü imzalı soru önergesinin sonunda kiralık araçlarla ilgili soruların cevaplarının kamuoyu ile paylaşılması istendi.

Şimdi gözler Gebze belediyesinin kiralık araçlar ile ilgili İYİ PARTİ meclis üyelerinin yazılı müracaatına vereceği cevaba yöneltildi.