KEDFE SİYASET ÜSTÜ BİR OLUŞUMDUR

KEDFE SİYASET ÜSTÜ BİR OLUŞUMDUR

DURSUN, TÖRK'Ü ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ.

ERZURUMLULARDAN ÖZÜR DİLESİN BU KONU KAPANSIN.

Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, bir süredir bölge kamuoyunu meşgul eden davet krizi ile ilgili açıklamalarda bulunarak konuya son noktayı koydu.

Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Tekin Dursun geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen geleneksel piknik şöleni ve sonrasında yaşanan davet krizi ile ilgili gazetemizin sahibi İrfan Yormaz’ın sorularını yanıtladı.

Dursun, CHP Darıca eski ilçe başkanı ve 31 Mart seçimleri belediye başkan adayı Yakup Törk’ün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaları talihsiz bulduğunu ifade ederek “ KEDFE 60’a yakın derneğin tek çatı altında toplandığı, Kocaeli’de 200 bin Erzurumluyu temsil eden siyaset üstü bir yapıdır. Bu yapının her hangi bir siyasi tercih veya siyasi partinin argümanı haline getirilmesine asla izin vermeyiz.” Dedi.

Piknik organizasyonuna Erzurumluların ve Kocaelililerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden KEDFE başkanı Tekin Dursun “ Bizden evvel federasyonumuzu temsilen büyüklerimizin gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde olduğu gibi bizde aldığımız bayrağı hemşerilerimize yakışan şekilde taşımakla yükümlü olduğumuzu bilerek bir mesai içindeyiz. Çok renkli görüntülere sahne olan, çok keyifli ve yüksek katılımın gerçekleştiği 11. Geleneksel piknik şölenimizi tamamladık. Hasret giderdik. Organizasyon komisyonundaki tüm arkadaşlarımı ve emeği geçenleri kutluyorum.” Diyerek organizasyon sonrası gündemi meşgul eden davet krizi ile ilgili sorumuzu yanıtsız bırakmadı.

BU KOLTUK KARA FATMA’NIN, NENE HATUN’UN MİRASIDIR.

Davet krizi ile ilgili kamuoyunun aydınlatılması amacı ile gazetemizin sorularını yanıtlayan KEDFE Başkanı Tekin Dursun “ Bu koltuklar bizlere emanettir. Geçtiğimiz yıl Afrin operasyonunda görev yapan askerlerimizi ziyaretimizde Tabur komutanının çatışma bölgesinde sivil yardımların kabul edilmemesine rağmen “ Onlar Nenehatunun torunları Dadaşlar. Buyursunlar gelsinler” diyerek bizleri kabul etmeleri bizim bulunduğumuz koltukların ne kadar önemli bir miras olduğunun belgesidir. Nenehatunlar, Kara Fatmalar olmasaydı bizim omuzlarımızda böyle bir miras olmazdı. Allah mekanlarını cennet etsin. Tüm kalbimle belirtiyorum ki biz bu mirasın şehrimiz ve tüm derneklerimiz adına temsilcisiyiz. O yüzden yaptığımız her işte bu mirasa layık olmaya gayret ediyoruz.

KEDFE SİYASET ÜSTÜDÜR

Zaman zaman siyasetçilerin yöresel dernekler üzerinden prim yapmaya çalıştıklarına şahitlik ediyoruz. Bu ne ilk nede son olacaktır. Ancak KEDFE tarafsız olmak gibi br nişanenin sahibidir. Sosyal medya üzerinden ve bazı basın yayın organlarına sızdırılarak yapılan açıklamaların tümü talihsiz ve maalesef maksadını aşmış beyanatlardır. Bundan önce büyüklerimizin yaptığı gibi bizde hiç kimsenin KEDFE üzerinden siyaset yapmasına izin vermeyiz. KEDFE çatısı altında gerçekleşen piknik şölenimiz ile ilgili tüm ilimiz genelinde ilgili yerlere astığımız afişlerimizde “ TÜM KOCAELİ HALKI DAVETLİMİZDİR” dedik. Gelen hiçbir misafirimize de niye geldiniz demedik. Bir siyasi partinin temsilcisini özellikle arayarak davette bulunmadık. Zaten bu konuda tüm çalışmaları organizasyon komisyonumuz gerçekleştirdi. Burası benim düğün cemiyetim değil ki herkesi tek tek arayayım. KEDFE komisyon üyelerini belirlerken kimseden izin almaz. İcazet almaz. Bu çalışmalarını kendi içinde istişare ederek görevlendirmelerini yapar. Komisyonlarda kimlerin görev alacağına sadece KEDFE karar verir.

SÖYLEMEDİĞİMİZ BEYANLAR HADDİNİ AŞAN AÇIKLAMALAR

Sayın Törk, söylemediğimiz beyanları söylemiş gibi kamuoyuna aktararak camiamıza büyük bir haksızlık yapmış ve haddini aşmıştır. Sosyal medya hesapları üzerinden talihsiz beyanatlar ile bulanık suda balık avlamaya çalışmıştır. Ama balık avlama yeri KEDFE değildir. Kendisini yanlış, talihsiz beyanlarından dolayı kamuoyundan ve KEDFE camiasından özür dilemeye davet ediyorum. KEDFE hiçbir zaman siyasetin şov arenası olmamıştır. Siyasi şov yapmak için aranan mecra KEDFE değildir.

O SANDIK BURADA DEĞİL

KEDFE Hiçbir Siyasi Yapının Arka Bahçesi Değildir. Siyaseten belediye başkanlığı seçim sandığından çıkamayanlar haddini aşan tavırların içine girerek KEDFE’nin sandığına müdahil olmak istiyorsa bunun cevabını Erzurumlulardan en güzel şekilde alırlar. Kimsenin KEDFE üzerinden siyasi prim yapmasına göz yummayız. KEDFE siyaset üstü bir yapıdır ve her zaman öyle kalacaktır.”