KO-MEK, Kandıra Bezini yaşatıyor

KO-MEK, Kandıra Bezini yaşatıyor

Kentin değeri olan Kandıra Bezi, açılan KO-MEK kurslarıyla yaşatılmaya ve gelecek nesillere aktarılmaya devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi kursları, kentin kültürel değerlerini yaşatmaya ve genç nesillere aktarmaya yönelik misyonundan taviz vermiyor. KO-MEK, yaklaşık 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Kandıra Bezi için gereken özeni gösteriyor. Kandıra Bezi Dokuma Branşı bu yıl da tüm hızıyla eğitimlerini sürdürüyor.

BRANŞ YOĞUN TALEP GÖRÜYOR

Kandıra Bezi Dokuma branşı, Kandıra KO-MEK Kurs Merkezi’nde Çarşamba günleri 09.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz eğitim döneminde açılan branş vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeniyle bu yıl da devam ediyor.

TEKNİKLERİYLE ÖĞRETİLİYOR

Kursa başta yöre halkı olmak üzere kentin birçok yerinden vatandaş gelerek eğitim alıyor. Eğitimde, Kandıra bezinin dokunma teknikleri en ince ayrıntısına kadar aktarılıyor.

İLK DERS KANDIRA BEZİNİ TANIMAK

Kursiyerlere ilk derste Kandıra Bezinin önemi ve 2 bin yıllık tarihi geçmişi ile ilgili bilgi veriliyor. Ardından dokumada kullanılan iplikler tanıtılıyor ve bu ipliklerin dokuma tezgâhlarına serilme işlemi öğretiliyor. İpliklerin tezgâhlara serilmesi sonrasında dokuma işlemi başlıyor.

İSTİHDAMA KATKI SUNAN BRANŞ

Kandıra Bezi Dokuma Branşı bir kültür mirasının yaşatılmasının yanı sıra ülke istihdamına katkı sunacak. Bilindiği gibi Kandıra Bezi özellikle turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Kandıra Bezini teknikleriyle dokumayı öğrenen bir kursiyer de öğrendiklerini ticarete aktararak aile bütçesine katkı sunabilecek.