Kocaeli’deki 4 oda birleşti

Kocaeli’deki 4 oda birleşti

Kocaeli’deki 4 oda birleşti

Kocaeli’de faaliyet gösteren 4 büyük oda bir araya geldi, bir şirket kurdu. Kocaeli Fuarcılık A.Ş. adlı şirket tüm oda üyelerine fayda sağlayacak organizasyonlar yapacak Kocaeli Fuarcılık A.Ş. adlı şirketin yönetim kurulu başkanlığını, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut yapıyor. Bulut şirketin kuruluş amacını ve işleyiş biçimini şu sözlerle anlattı: “Açık konuşmak gerekirse Kocaeli fuar ve fuarcılık konusunda geri kaldı. Organizatör firmalar Kocaeli’ye, sürekli İstanbul’un gölgesinde olduğunu hissettirdi. Pandemi süreci de bu ortama tuz biber ekti. Bu amaçla Kocaeli Fuarcılık A.Ş.’yi kurduk. Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası bu şirkette eşit paya ve söz hakkına sahip. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de bizimle eşit payı ve söz hakkı var. Yani herkesin 5’te 1 söz hakkı var. Kar da zarar da eşit.

KOCAELİ’NİN GELECEĞİNİ KONUŞMAK İÇİN

Amacımız Kocaeli’yi fuarcılık anlamında ayağa kaldırmak, her kurumun gücünü birleştirmek, Kocaeli’de daha büyük organizasyonlar düzenleyebilmek, birlikte mücadele etmek, ilimizin tanıtımına katkı sağlamak, Kocaeli’nin geleceğini konuşmak, ‘Kocaeli’yi nasıl tanıtabiliriz, hangi fuarları yapabiliriz’ diye kafa yormak. Şirketi geçen yıl yaz aylarında kurduk. Aslında daha önce kuracaktık ancak Pandemi süreci bu işi biraz öteledi. TOBB’dan fuar düzenleme yetkisini 2023 sonu itibariyle alabildik. Yönetim kurulu başkanlığı şimdilik bende ama sürekli değişecek.

İLK ORGANİZASYON: KOCAELİ BİLİŞİM FUARI

Şirketimizin ilk organizasyonu Kocaeli Bilişim Fuarı olacak. Mayıs ayı sonunda planlıyoruz. Yerel seçim süreci ve Ramazan ayı sebebiyle tanıtımlara başlamadık. İnşallah önümüzdeki günlerde detayları kamuoyu ile paylaşacağız. Kocaeli’nin şimdilik bir fuar yeri yok. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Cengiz Topel Havalimanı karşısında satın aldığı büyük bir arazi ve yapmayı planladığı büyük bir proje var. O proje hayata geçene kadar, Kocaeli Kongre Merkezinin fiziki şartlarına uygun fuarlar düzenleyeceğiz. Orası yapılıncaya kadar tecrübelerimizi artıracağız. Çünkü o proje çok büyük bir proje. Kocaeli Fuarcılık AŞ ile Kocaeli ve Kocaelililer için iyi ve güçlü projeler gerçekleştireceğimize eminim. Bundan sonra karşımıza organizatör firma sorunları çıkmayacak. Kentimize hayırlı uğurlu olsun.”

https://www.gebzehurses.com/kocaelideki-4-oda-birlesti-62896-haberi