Özel 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürüyecek

Özel 1 Mayıs

Özel 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürüyecek

Özel 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürüyecek Gazeteci Altan Sancar'ın raporuna göre, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın kutlanacağı gün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İl Örgütü ile birlikte İstanbul'da Taksim Meydanı'na yürüyecekler. Saraçhane'de toplanacak olan grup, Taksim'e doğru büyük çaplı bir yürüyüş yapacak.
Gazeteci Altan Sancar'ın raporuna göre, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın kutlanacağı gün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İl Örgütü ile birlikte İstanbul'da Taksim Meydanı'na yürüyecekler. Saraçhane'de toplanacak olan grup, Taksim'e doğru büyük çaplı bir yürüyüş yapacak.

YERLİKAYA'YI ARAMIŞTI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda yapılabilmesi için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve birçok meslek örgütü ile siyasi parti de bu kutlamaların Taksim'de gerçekleşmesini talep etmişti.

Ancak İstanbul Valisi Davut Gül ve İçişleri Bakanı Yerlikaya, bu taleplere rağmen Taksim Meydanı'nda kutlamaların gerçekleştirilmeyeceğini duyurmuştu. Özgür Özel, bu kararın yeniden değerlendirilmesi için Bakan Yerlikaya ile iletişime geçti ve CHP üyelerinin 1 Mayıs günü görev yapabileceğini belirterek kendisinin de destek olduğunu ifade etmişti.

https://abcgazetesi.com/ozel-1-mayista-taksim-meydanina-yuruyecek-741773