Resulayn ve Tel Abyad'da YPG mevzileri vuruluyor!

Resulayn ve Tel Abyad

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Resulayn'daki YPG mevzilerinden dumanlar yükseliyor. Bölgede peş peşe dört patlama meydana geldi. Ayrıca Tel-Abyad ve Resulayn'da 30 kilometre kadar içeri girildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı son açıklamayla Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon 'Barış Pınarı Harekatı' adıyla başladı.

Türk savaş uçakları, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat nehrinin doğusunda 30 kilometre derinliğe kadar girerek terör örgütü YPG hedeflerini vurdu.

Türk savaş uçakları, Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan ve yaklaşık 30 kilometre derinlikteki terör örgütü YPG hedeflerini imha etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait F16 savaş uçakları, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında YPG hedeflerini vurdu.

Savaş uçakları, Fırat nehrinin doğusunda, terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki bölgede yaklaşık 30 kilometre derinliğe kadar indi.

Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalandı.

Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vuruldu.

Terör örgütü YPG mensupları ise Türk savaş uçaklarının görüşünü kısıtlamak amacıyla lastik yakıyor.

Öte yandan TSK Topçu birlikleri, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad'da örgütün mevzilerini obüs atışlarıyla hedef alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa süre önce "TSK, Suriye'nin kuzeyinde YPG ve IŞİD terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır." diyerek operasyonun başladığını duyurmuştu.

SDG'DEN '50 KM DERİNLİK' AÇIKLAMASI

Öte yandan YPG'nin çatı örgütü SDG Türk savaş uçaklarının Suriye'de 50 kilometre derinliğe kadar ilerlediğini ve Ayn İsa'daki hedefleri vurduğunu duyurdu.

'ACIMAYACAĞIZ'

Türkiye destekli Suriyeli muhalif güç, kendilerine savaşmaktan başka çare bırakmayan YPG'lilere acımayacaklarını söyledi.

Suriye Milli Ordusu açıklamasında "Onlara sert bir darbe indirin ve mermilerinizle cehennemi yaşatın" dedi.
Siviller ile YPG karşıtlarına ise zarar verilmeyeceği de söylendi.

SINIR BİRLİKLERİNE SEVKİYAT SÜRÜYOR

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere komando takviyesi sürüyor.

Çeşitli bölgelerden daha önce Kilis'e gönderilen askeri araçlardan oluşan konvoy, Elbeyli ilçe merkezinden geçerek Gaziantep istikametine doğru hareket etti.

Komandoların sınır birliklerine takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

https://www.mynet.com/resulayn-da-pes-pese-patlamalar-110105976256