SGK, 0-36 yaş çocuğu olan annelere 325 Euro ödeme yapacak

SGK, 0-36 yaş çocuğu olan annelere 325 Euro ödeme yapacak

SGK, 0-36 yaş çocuğu olan annelere 325 Euro ödeme yapacak

SGK, 0-36 yaş çocuğu olan annelere 325 Euro ... Avrupa Birliği'nin desteklediği proje kapsamında, çocuk sahibi kadınlara yönelik 325 euro ödeme yapılması planlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yürüteceği projede, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan anneler öncelikli olarak değerlendirilecek.

Avrupa Birliği'nin aday ülkelerde destek projeleri kapsamında, çocuk sahibi kadınlara yönelik 325 euro ödeme yapılması için bir anlaşma yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülecek olan proje kapsamında, güncel kura göre 11 bin 198 TL tutarında ödemeler yapılacak ve bu ödemeler 7 bin anne ve bakıcının hesabına aktarılacak.

Proje, ilk aşamada yalnızca İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan anneleri kapsayacak ve temel kriter olarak çocukların 36 ay ve altında olması dikkate alınacak. SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin çalışmaları tamamlanmış durumda.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin detayları hakkında açıklamalarda bulundu. Işıkhan, SGK'nin uygulayıcısı olduğu projenin toplam bütçesinin 15,3 milyon avro olduğunu belirtti. Proje kapsamında, üç büyük ilde 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro destek sağlanacağını ifade etti.

Bakan Işıkhan, bu projeyle annelerin maddi destekle istihdamdan kopmamış olacaklarını ve aynı zamanda eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarının istihdamının teşvik edileceğini vurguladı. Projeyle annelerin, çocukların ve bakıcıların desteklenmiş olacağını belirtti.

 

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Yüz binlerce anne, Avrupa Birliği ve SGK tarafından yürütülen projeye dair başvuru şartlarını öğrenmek için araştırmalara başladı. Henüz nihai başvuru şartları açıklanmasa da, İstanbul, İzmir veya Ankara'da ikamet etme, 36 aydan küçük çocuğa sahip olma ve en az 12 ay süreyle sigortalı olarak çalışma gibi kriterler öne çıkıyor.

 https://abcgazetesi.com/sgk-0-36-yas-cocugu-olan-annelere-325-euro-odeme-yapacak-737709