Ulus Ortaokulu’nda Çoban Mustafa Paşa Konuşuldu

Ulus Ortaokulu’nda Çoban Mustafa Paşa Konuşuldu

Ulus Ortaokulu’nda Çoban Mustafa Paşa Konuşuldu

Balkanlardan Anadolu’ya birçok hayır eseri yaptıran, Gebze’nin tarihi kimliğinin oluşmasında 5 asırdır büyük katkısı olan Çoban Mustafa Paşa, Ulus Ortaokulu’nda yapılan söyleşi ile anıldı. 

Vefatının 495.yılıdönümü münasebetiyle bu söyleşinin yapıldığını belirten okul müdürü Recep Demir, Kocaeli’ye değer katan tarihi şahsiyetlerin okulda yapılan söyleşilerle anıldığını ve gençlere tarih bilincinin oluşmasını sağladıklarını ifade etti. Okulda rehberlik faaliyetlerinden, yazar öğrenci buluşmalarına ve veli seminerlerine kadar eğitim öğretimde faydalı programlarla katkı sağladıklarını belirten Demir, öğrencilerin bilinçlenmesi konusunda elinden gelenleri tüm öğretmenlerle birlikte yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Çoban Mustafa Paşa’nın vefatının yıldönümü münasebetiyle de Tarihçi-Yazar Recep Kankal ile Şehrimi Tanıyorum başlıklı söyleşi bu kapsamda okul konferans salonunda gerçekleştirildi. Mustafa Paşa’nın şahsiyeti, yaptığı eserleri, Gebze ve Osmanlı için külliyesinin önemi üzerinde duran Tarihçi Kankal, Gebze’nin tarihi eserleri, mekânları ve turistik mekânlarını katılan öğrencilere anlattı. Program öğrencilerin soru-cevabıyla sona erdi.

 https://www.kocaelikentgazetesi.com/genel/ulus-ortaokulunda-coban-mustafa-pasa-konusuldu-h46363.html