Yalezan, kariyer yolculuklarına ışık tutuyor

Yalezan, kariyer yolculuklarına ışık tutuyor

ULUSLARARASI EĞİTİM DANIŞMANI FULYA YALEZAN, BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU

 

Test Education Centre’ın Kurucusu, Uluslararası Eğitim Danışmanı ve İngilizce Öğretmeni Fulya Yalezan, Darıca Bayramoglu’ndaki iş ofisinde basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

‘Çocukların ve yetişkinlerin yurtdışı eğitim süreci’ ve ‘Eğitim süreci dahilinde Türk ailelerinin yurt dışına göçü’nün konu edinildiği toplantıda, Test Education Centre’ın Kurucusu Fulya Yalezan yaptığı açıklamada “Ebeveynlerin yurt dışındaki eğitim seçeneklerine yönelmelerindeki nedenlerden biri de maliyet. Son dönemde Türkiye’de eğitim sektöründe yükselişe geçen maliyetler, yurt dışındaki okulları daha cazip hale getiriyor. Öte yandan, yurt dışındaki eğitimin sunduğu kalite ve çeşitlilik de belirleyici bir rol oynuyor. Farklı ülkelerdeki eğitim kurumlarının sunduğu eğitim standartları, uluslararası akreditasyonlar, öğrenci yaşamı ve kültürel deneyimler gibi etkenler de bu faktörler arasında yer alıyor” dedi.

“YURT DIŞI EĞİTİMİNDE GÜVENİLİR VE ETKİLİ YOLLARI KEŞFETMELERİNİ SAĞLIYORUZ"

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini yatılı veya gündüzlü eğitim veren okullara yerleştirme, yurt dışı üniversite danışmanlığı, staj ya da okul dışı etkinlik hizmetleri veren Test Education Centre’ın Kurucusu Fulya Yalezan: “Genellikle yüksek öğrenim için başka ülkelerdeki okullar tercih edilse de çocukların birey olma ve kariyerlerine giden yolu başarılı bir şekilde inşa etmelerinde, kabuklarını erken yaşta kırıp yurt dışında eğitim almalarının birçok faydası bulunuyor. Bunların arasında farklı kültürleri tanımak, uluslararası bireylere dönüşmek ve global ağlar oluşturmak bulunurken, meslek hayatlarına dünya standartlarında eğitim alarak atılmak da birinci sırada yer alıyor. Biz de 25 yıllık deneyimimizden hareketle her yaştan adayın, eğitim ihtiyacını tarafsız ve bireyselleştirilmiş bir yaklaşımla karşılıyoruz. Ebeveynlerin çocuklarının geleceğini şekillendirmeleri için güvenilir ve etkili yolları keşfetmesini sağlıyoruz. Uluslararası seyahat özgürlüğümüzün avantajıyla öğrencilere önerdiğimiz tüm okulları portföyümüze almadan önce, kendimiz ailelerin kriterlerine uygun olarak inceleyebiliyoruz. Ayrıca, öğrencilerimizi yerleştirdikten sonra okullarında ve yurtlarında ziyaret ederek yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“HER ÖĞRENCİMİZE ÖZEL YOL HARİTASI OLUŞTURUYORUZ”

Anlaşmalı ve anlaşmasız tüm eğitim kurumları için tarafsız danışmanlık vererek öğrencilerin bütçe, hedef ve hayalini ön planda tuttuklarını söyleyen Fulya Yalezan, “İlkokul ve ortaokul danışmanlık hizmetlerimizle öğrencilerin yurt dışındaki eğitim yolculuğunu başarılı ve sağlıklı bir şekilde yönetmelerini sağlıyoruz. Uygun okulları belirleyip, öğrencilere yetkinlik kazanma, evrak toplama, mülakata hazırlanma gibi süreçlerde rehberlik ediyoruz. Öğrencilerimizi yerleştirdikten sonra okullarında ve yurtlarında ziyaret ederek yardımcı oluyoruz” diyerek sözlerine şunları ekledi:

“AKADEMİK BAŞARILARINA DEĞER KATAN BİR HİZMET”

"Lise çağındaki öğrencilerimizin kabul süreçlerinin tüm aşamalarında eşlik ediyoruz. Onların zamanına uygun olarak, akademik destek, zenginleştirme ve iyileştirme içerikli danışmanlık görüşmeleri yapıyoruz. Üniversiteye girişlerine iki yıl öncesinden başlayarak lisans programlarına hazırlamalarına yardım ediyoruz. Her birinin özel ihtiyaçlarına odaklanarak dil eğitiminden sınav hazırlıklarına kadar destekliyoruz. Kariyer yolculuğuna ışık tutarak, akademik başarılarına değer katan bir hizmet sunuyoruz.”

“ÖĞRENCİLERİ HAYATA HAZIRLIYORUZ”

Test Education Centre’ın Kurucusu Fulya Yalezan, “Öğrencileri sadece ders kitaplarına değil, aynı zamanda renkli, heyecan verici ve öğretici deneyimlere odaklanmanın da önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden, eğitim dışı etkinliklerle çocukların hayata dair tutkularını keşfetmelerine aracılık ediyoruz. 12-18 yaş aralığındaki gençlere University College London (UCL) ev sahipliğinde düzenlenen 15 farklı alandaki staj programlarıyla kariyer deneyimi sunuyoruz. Bu sayede potansiyellerini en üst seviyeye ulaştırırken, meslek hayatları için sağlam bir temel oluşturuyoruz. ICEF onaylı eğitim danışmanlığı şirketi olarak, akademik ve süreç koçluğu yapıyor, güvenilir bir eğitim yolculuğu vaat ediyoruz” şeklinde konuştu.