İrfan Yormaz


DİNİ SİYASETE ALET EDENLER

BİRİLERİ MAKSATLI OLARAK SEÇİMLERE RAMAK KALA DİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR.


 

Bizim toplumumuzun çıplak gözle görülmesi mümkün olmayan KIRMIZI çizgileri vardır. Bu keskin çizgilerin en belirgin olanı yüce dinimizle ilgili olanlardır.

Zaten bu yüzdendir ki zaman zaman siyasetçiler İslam´a uygun olmayacak şekillerde Allah´ın yüce dininin hüküm ve emirlerini siyasi amaçlarına alet ederek MELAMLAŞMA yolu ile halkın dine olan bağlılığı istismar etme çabası içine girmiştir. Bu istismar zaman içinde kurucu idarenin kötülenmesine, karalanmasına kadar hatta rejimin tehlike altına sokulmasına kadar vahim sonuçlar doğurmuştur.

Türk siyasetinde sıklıkla görülen bu durumu en net şekilde Merhum Başbakan Ecevit ? Sömürünün en kötüsü; İnanç sömürüsüdür.? Diyereközetlemiştir.

Varlık sebebi Cumhuriyetin kurucu iradesi olan CHP´yi yönetenler Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının ardından yaşanan 80 yıllık süreç içinde kimi zaman kasıtlı, gibi zamanda tarihi gaflarla MELAMLAŞAN siyasi kadrolara karşı malzeme yapmıştır. Buna halk arasında rakibinin ekmeğine yağ sürmekte diyebiliriz.

İnönü zamanında ezanın Türkçe okutulması, Kürtler eninde sonunda kucağımıza oturacak, Cuma namazı farz değildir, Ramazanda teravih namazı kılınmaz gibi toplumun inançları ile ilgili yapılmış maksatlı söylemler halk arasında CHP´nin dinsiz bir parti olduğu yönünde bir algının oluşmasına neden olmuştur. Aslına bakarsanız hiç kimsenin de bu algıdan rahatsız olduğunu söylemek mümkün değildir.

Son 15 yıl içerisinde ise bu söylemlerin dile getirildiği dönemler çok manidar zamanlardır. 2011 genel seçimleri öncesi yapılan açıklamalar, 2014 yerel seçimlerinden önceki açıklamalar, 1 Kasım öncesi söylemler?

Hepsi seçimlere ramak kala, iktidar partisinin oy kaybetme olasılığı en yüksek olduğu seçim dönemlerine denk getirilmiştir.

CHP, yerel seçimlere aylar kala yine benzer bir duruma imza atmayı başarmıştır. CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz´ın ezanın Türkçe okutulması ile ilgili çıkışının zamanı çok manidardır.

Sokağa çıksanız ?Ezan Türkçe okunsun mu?? diye sorsanız NE DİYORSUN KARDEŞİM ZATEN TÜRKÇE OKUNUYOR denilebilecek bir ülke coğrafyasında bu inanılmaz çıkışın tamamen bir kurgu olduğu ve kasıtlı olarak gerçekleştiğine inanıyorum.

Bu nedenle de dini siyasete alet ediyorlar diyerek AK parti iktidarına yapılan eleştirileri çok yersiz ve gereksiz buluyorum. Son 15 yılda seçimlere ramak kala yapılan gaflara ve söylemlere bakılırsa CHP dini siyasete alet etme konusunda iktidar partisinden çok daha becerikli görünüyor.

Tekrar buluşuncaya kadar Cebiniz, Gönlünüz ve Beyniniz Hep Dolu Olsun.