İrfan Yormaz


KANIM DONDU

Biz ne zaman bu kadar zalim ve duygusuz bir toplum haline geldik?


Dün saat 16.15 sularında İstanbul, Beyoğlu Taksim’de İstiklal caddesinde korkunç bir patlama meydana geldi. Son yarım asırda her gün terörle mücadele eden milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden alçaklar, insanlık dışı bir bombalı saldırı ile ülkemizi yasa boğdular. Hain saldırı da 6 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 2’si ağır 81 vatandaşımız yaralandı.

KANINIZ KURUSUN

Polisin titizlikle yürüttüğü operasyonlar çerçevesinde patlayan bombayı taşıyan alçak yakalandı. Kökü, soyu kurusun. Her kim insanlık düşmanı terörizme destek veriyorsa nesli ile birlikte helak olsun. Başta müttefikimiz Amerika olmak üzere bu alçaklara içte ve dışta kim sahip çıkıyor, besliyor, silah ve lojistik veriyorsa kahrolsunlar inşallah.

İNTERNETİ KESENLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM

Hain saldırının ajanslara düşmesinin ardından yetkililer internette kısıtlamaya gittiler. İlk önce bu duruma çok kızdım. Çalışan sadece whatsapptı.

Whatsapp’a gelen görüntüleri görünce ise iyi ki interneti kısıtladılar diye yetkililere teşekkür ettim. Patlamanın olduğu yerde yapılan çekimlerin akılla izah edilebilecek bir yanı yoktu. 

NE ZAMAN BU KADAR CANİLEŞTİK?

Parçalanmış insan cesetleri, üstü başı paramparça olmuş, teröre şehit verdiğimiz kadınlarımızın görüntüleri, parçalanmış ve yanmış bebek arabası görüntüleri, bir tarafa savrulmuş emzik görüntüsü.

Her taraf kan ve vahşet içinde iken, yaralılar feryatlar ederken kim bu görüntüleri çekmek ve sosyal medyadan yayınlamak isteyebilir ki? Kanım dondu, buz kestim. Bir insan nasıl olurda bu görüntüleri çeker?

Nasıl bu kadar vicdansız bu kadar vurdum duymaz olduk?

33 yıllık gazeteci olarak ben bu görüntüleri çekemem. Siz ne kadar meraklıymışsınız gazeteciliği? Kan ve vahşete ne kadar özentiniz varmış?

Yaptığınızın ne kadar kötü bir şey olduğunun farkında bile değilsiniz.

AMERİKAN HASTALIĞI

Hollywood yapımlarından mı esinleniyorsunuz? Amerikan hastalığına mı yakalandınız? Hani o büyücüler internetin ilk yıllarında senaryo gereği gençler bir kampa gider de birbirlerini vahşice katleder bunu videoya alırlar, sosyal medyada yayınlayıp takipçi kazanır beğeni toplarlar…..

Sizde onlara mı özendiniz? İki tane beğeni kazanmak için bu vahşice ve kahpece katliamı görüntülemek doğru mu?

Kan ve vahşete bu kadar meraklıysanız, savaş muhabirliği yapın, Afganistan'a, Mısır'a, Irak'a, Yemen'e gidin. Oralarda bu görüntülerden çok var. 

Siz nasıl insansınız?

Sulh Ceza mahkemesi hemen yayın yasağı getirdi.

İnternet erişimi durdu.

Neden?

Sizin bu yapacaklarınızı devletin yetkili organları bildiği için.

O görüntüleri çekip sosyal medyada yayınlamanızın nelere mal olduğunu hiç biliyor musunuz?

  • İnsanların, özellikle terör şehitlerimizin kanlar içinde parçalanmış videolarını yayınlayarak TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İPLERİNİ ELLERİNDE BULUNDURAN ZALİMLERİ SEVİNDİRDİNİZ.
  • Polisin işini yapmasını engellediniz.
  • Parçalanmış insan cesetlerini ifşa ederek edepsizlik ettiniz.
  • Halkı infiale teşvik ettiniz.
  • Türkiye’nin uluslararası prestijine zarar verdiniz.
  • Hepsinden önemlisi, bu görüntüleri çekerek toplumumuzu oluşturan bir kesim olan sizlerin insanlıktan nasıl çıktığı sorusunu sormamıza neden oldunuz.

Teröre karşı tek yürek olması gereken Türk toplumu için terörizm coğrafyamızın kaderi değil, ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunların maşası olan grupların insanlık dışı eylemleridir.

Alfabenin hangi harfi ile isimlendirirseniz isimlendirin terör bir insanlık suçudur.

Türk halkı terörizme karşı yekvücud olmalıdır. Hiç bir güç Türk halkının birbirine olan bağlılığını koparamayacaktır. Hiç bir güç bu ülkede iç savaş çıkaramayacaktır. Biz bunu tarih boyunca dosta düşmana göstermiş en son 15 Temmuz'da hainlere ve iş birlikçilerine hadlerini bildirmiş yüce bir milletiz.

Terör şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar temenni ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.