Bir Şey Yap Farkındalık Derneği Başkanı Funda Özkara, Kazakistan Halk Asamblesi Başkanı ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in Yardımcısı Rassul Akhmetov ile bir araya geldi.
Türk dünyasındaki gelişmelere yönelik çalışmaları, Doğu Türkistan'da soydaşlarımıza yönelik insanlık dışı zulüm ile ilgili gerçekleştirdiği projeleri nedeniyle tüm dikkatleri üzerine çeken Bir Şey Yap Derneği Başkanı Funda Özkara, Kazakistan Halk Asamblesi Başkanı ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in Yardımcısı Rassul Akhmetov tarafından makamında kabul edildi.
Türkiye ile Kazakistan arasında ikili ilişkilerin ve kurumsal işbirliklerinin değerlendirildiği görüşmede Doğu Türkistan'da yaşanan zulüm ile ilgili ortak hareket etme ve birlikte programlar düzenleme kararı alındı.
Türk dünyasındaki gelişmelerin, Türkiye – Kazakistan ilişkilerinin sohbet havasında değerlendirildiği görüşmede Kazakistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rassul Akhmetov, Bir Şey Yap Derneği Başkanı Funda Özkara'yı ülkesine davet etti.
Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Özkara " Nazik davetleri ve misafirperverliği, yapıcı yaklaşımı ve paylaştığı kıymetli bilgiler için Sayın Rassul Akhmetov'a içtenlikle teşekkür ederiz. Görüşmemizin, ülkelerimiz ve kurumlarımız arasındaki iş birliğini güçlendirmeye katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz.
Sayın Akhmetov'a görevlerinde başarılar diliyor, ilerleyen dönemde yeniden bir araya gelmeyi temenni ediyoruz."