19 Mayıs Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

19 Mayıs Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk’ün, gençlere emanet etmek üzere, Cumhuriyet düşüyle çıktığı yürüyüşün, 19 Mayıs 1919’un 103. yıldönümündeyiz.

19 Mayıs 1919 tarihi, ulusal birlik ve beraberliğin, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun, inançlı ve haklı savaşının Cumhuriyet yönetimiyle taçlandırıldığı zorlu bir tarihsel sürecin başlangıcıdır. 19 Mayıs 1919 “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir önderle yürüyen bir halkın onur mücadelesinin başlangıç zamanıdır,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ve Devrimlerin ayakta kalabilmesi ve daha ileriye gidebilmesi düşüncesiyle “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek gençlerin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Ulusumuzun geleceğinin gençlikte olduğunu bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlerimizin aklın ve bilimin yolundan ayrılmadan, özgür ve bağımsız yaşama düşüncelerini Cumhuriyetimize aktarmasını istemiştir.

Gençlerimizi, düşüncelerini çekinmeden dile getirebilen, sorumluluk duygusu yüksek, sorunlara duyarlı, yeniliklere açık, eleştirel düşünceye sahip, temiz toplumun savunucusu, çağdaş bireyler olarak yetiştirmemizin önemi, yaşadığımız şu günlerde çok daha büyük bir anlam taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor; tüm gençlerimizin ve milletimizin '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.