1 Nisan'da şaka gibi zam yapıyorlar

1 Nisan

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Kocaeli'de 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak ulaşım zammı nedeniyle eleştirilerde bulundu. Yıldız, “1 Nisan’da vatandaşa şaka gibi zam yapıyorlar” dedi

Kocaeli'de 1 Nisan itibariyle ulaşım, büyük oranda zamlı bir şekilde kullanılacak. Önceki gün Kocaeli’de UKOME Toplantısı’nda Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası’nın yüzde 50 zam talebi görüşüldü. Şehir içi ulaşıma yüzde 26.43, diğer tüm hatlara yüzde 25 oranında zam yapıldı. Tam bilete 1 lira 15 Kuruş zam yapılmış oldu.

 

PAZARDAKİ YANGIN DEVAM EDİYOR

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak akaryakıt fiyatları ve peşinden gelen zamları eleştirdi. Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ülke insanı her alanda köşeye sıkıştırılıyor. Mutfak ve pazardaki yangın devam ediyor ve giderek büyüyor. Vatandaşlarımız ekmek hesabı yaparken, dalga geçer gibi özel tarif vermeye de devam ediyorlar. Kocaeli'de pazarlarda ürünlerin fiyatları marketleri geçmiş durumda.

 

VATANDAŞA 'DIŞARI ÇIKMA' DİYORLAR

Bir yandan bunlar yaşanırken diğer yandan akaryakıttaki dengesiz artış diğer sektörleri etkiliyor. Kocaeli'de minibüs ve otobüs esnafı mazota gelen zamlar sonrasında ulaşıma zam talebinde bulundu. UKOME toplantısından çıkan karara göre şehir içi ulaşıma yüzde 26,43 oranında zam yapıldı. Şehiriçi ulaşımda tam bilet 4 lira 35 kuruştan 5 lira 50 kuruşa yükseldi. Tek binişte bu fiyat, vatandaşa 'Dışarı çıkma' demektir.

 

BÖYLE GİTMEYECEK

Yine ilçelerdeki hatlara da yüzde 25 oranında zam geldi. İndirimli ücret 3 lira 5 kuruştan 3 lira 80 kuruşa, öğrenci ücreti ise 2 lira 75 kuruştan 3 lira 40 kuruşa yükseldi. Tablo acı. Bedel ödeyen yine vatandaşlarımız oluyor. Kocaeli'de 1 Nisan'da vatandaşa şaka gibi zam yapıyorlar. Ülkedeki bu ekonomik atmosfer vatandaşımızın belini büküyor. İktidarın yıllar süren beceriksiz ekonomi politikaları bizi bu noktaya getirmiştir. İktidar seçim kararı almalı ve demokratik yollarla ülke yönetimini, işin ehli olacak Millet İttifakı kadrolarına devretmelidir. Böyle gitmeyeceği açıktır."