24 BİN ÇOCUK SPORLA TANIŞTI

24 BİN ÇOCUK SPORLA TANIŞTI

Büyükşehir’in ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin sporla tanışması amacıyla her yıl düzenlediği Ücretsiz Spor Okulları’nda eğitimler sürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2020 Mart ayında başlayan pandemi nedeniyle ara verdiği Ücretsiz Spor Okullarının kapılarını, 2021 Ekim ayında yeniden açarak üç aylık dönemde 24 bin çocuğu sporla tanıştırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Spor Kenti Kocaeli misyonuna uygun olarak yeni dönemde 9 branşta 97 spor tesisinde her yıl yaklaşık 40 bin 06-14 yaş grubu çocuğun eğitim aldığı Ücretsiz Spor Okulları’nda, yeni dönemde de planlama yapıldı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİ SPOR YAPMAYA DAVET EDİYORUM

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ücretsiz Spor Okulları projesini kış ve yaz dönemlerinde de devam ettirdiklerini belirterek, 06-14 yaş grubu öğrencilerin sürekli sporla iç içe olmalarını istediklerini söyledi. Çocukların ve gençlerin hem zararlı alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı yaşamalarına katkıda bulunmalarını hem de spora yeteneği olan çocukların yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Büyükakın, “Bu kapsamda 12 ilçemizdeki yaşları uyan tüm öğrencilerimizi sporla tanışmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ÜCRETSİZ SPOR OKULU” FAALİYETLERİ

Kocaeli’nin dört bir yanındaki mahalle ve okul bahçelerine spor tesisi yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere de spor hizmeti veriyor. Okul saatleri içinde öğrencilerin serbest etkinlik eğitimi yaptığı zamanlarda, okul saatleri dışında ise kulüplerin, sporcuların ve tüm vatandaşların yararlandığı tesislerde, yaz ve kış dönemlerinde “Büyükşehir Spor Okulu” faaliyetleri devam ediyor.

 

EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde okul spor tesislerindeki Ücretsiz Spor Okulları, serbest etkinlik saatleri içinde ve hafta sonlarında hizmet verecek şekilde planlaması yapılarak ilkokul ve ortaokul aralığındaki öğrencilere yönelik olarak düzenleniyor. Spor eğitimleri için kayıtlar devam ederken, kontenjanı tamamlanan tesislerde eğitimler de aralıksız olarak devam ediyor.

 

TÜRK SPORUNA KAZANDIRILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları’ndaki yetenekli öğrenciler bir üst çalışma alanlarına yönlendirilerek SPORTAM Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde kabiliyetleri tespit edilip Türk sporuna kazandırılarak kulüplere yönlendiriliyor. Alanında uzman 141 beden eğitimi öğretmeni ve antrenörler tarafından verilen eğitimler; Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Güreş, Masa Tenisi, Satranç, Voleybol ve Yüzme olmak üzere 9 branşta yapılıyor.

 

KOCAELİ'NİN 12 İLÇESİNDEKİ 97 TESİS

Eğitimler, Kocaeli'nin 12 ilçesindeki 71 ilkokul ve ortaokul, 20 spor salonu, 6 Bilgievi olmak üzere toplam 97 spor tesisinde, Haziran 2022'ye kadar devam edecek. Çocuklarını kayıt ettirmek isteyen aileler, spor tesislerine giderek kayıt işlemlerini yaptırabiliyor. Ücretsiz spor okulu hizmeti verecek okul ve spor tesislerinin isim ve adres bilgilerine ise Büyükşehir 153’ü arayarak ulaşabiliyor.