8 MİLYON METREKARE ALANA ÇÖREK OTU EKECEKLER

8 MİLYON METREKARE ALANA ÇÖREK OTU EKECEKLER

GEBZELİ İŞ ADAMI ADNAN SAK'IN KURUCUSU OLDUĞU ISPARTARIM, AFYON VE TOKAT İLLERİNDE TOPLAM 8 MİLYON METREKARE ALANA ÇÖREK OTU EKİYOR.

ISPARTARIM'da büyük heyecan yaşanıyor. 

Aslen Rize'li Gebzeli iş adamı Adnan Sak'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ISPARTARIM, bugünden itibaren Afyon ve Tokat illerinde 8 milyon metrekare alana çörek otu ekimine başlıyor.

Bugünden itibaren toprakla buluşacak olan çörek otunun Ağustos ayı sonunda hasadı gerçekleştirilecek.

ISPARTARIM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sak, toplam 8 milyon metrekare alana yapılacak çörek otu ekiminin heyecanını gazetemiz muhabiri ile şu sözlerle paylaştı. 

" Tıbbi ve aromatik bitki üretiminde hedeflerimize beklediğimiz zamandan daha kısa sürede ulaştık. 5 yıllık planlamamızı 3 yıla çektik. Bu başarıda büyük bir emek var. Bugünden itibaren Tokat ve Afyon'da yeni dönemin tohumlarını toprakla buluşturacağız. Ağustos ayı sonunda hasadımızı gerçekleştireceğiz. bu yılki ekimin sonunda 700 ton hasad bekliyoruz. 

Bizlere her konuda destek olan ve ülkemizin tarım alanındaki ekonomisine katkı sağlamamıza olanak sunan Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek'e, Kocaöz Belediye Başkanımız Sayın Murat Zibak'a, Tokat Valimiz Doktor Ozan Balcı'ya, Niksar Ziraat Odası Başkanımız Sayın Ömer Yeteroğlu'na teşekkür ediyoruz. 8 milyon metrekare alana yapılacak ekimin sonunda hasadımızı gerçekleştirip bu yıl tamamlanmasını planladığımız tesislerimizde işleyeceğiz.Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."dedi.