MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI GEBZE İLÇE TEMSİLCİLİĞİ Yürütme kurulu göreve başladı

  MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI GEBZE İLÇE TEMSİLCİLİĞİ Yürütme kurulu göreve başladı

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI GEBZE İLÇE TEMSİLCİLİĞİ Yürütme kurulu göreve başladı

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Gebze İlçe Temsilciliği, belirlediği yeni yürütme kurulu ile 17. Dönem Yürütme Kurulunu oluşturdu. Yeni yürütme kurulu ilk toplantısını ve görev dağılımını yaptı.

Yapılan görev dağılımı ile Gebze İlçe Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanlığına Tanfer Yeşiltepe seçildi, Sekreterliğe Burcu Gizem Özmen, Saymanlığa Yunus Gönül, Asıl Üyeliğe Mustafa Ercan ve Mehmet İlkay Kınacı getirilirken, Yedek Üyeliğe Mahir Tek, Merve Düzelten, Yağmur Günsu Özay, Kamil Kılıç ve Burak Taşçı getirildi. Yürütme kurulu, tüm sektörlerde yer alan mühendislerin sorunları için çalışma yürüteceklerini ve farklı sektörlerdeki mühendislerin bir araya gelmesinde önemli katkı sunacaklarını açıkladılar. Gebze bölgesinde 1800’e yakın üye sayısına sahip Makina Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği 17. Dönem Yürütme kurulu 2024-2026 yılları arasında ki çalışma dönemini planlayacak.

KOMİSYONLAR KURULMASI KARARI ALINDI

Makina Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği yeni yürütme kurulu belirlenen komisyonlar üzerinden üyelerin oda içerisinde görev almalarını sağlarken, sosyal ve mesleki eğitimler konusunda da etkinlikler düzenleyecek. Gebze yürütme kurulu yapacağı tüm toplantıların üyelerine açık olacağını ve isteyen üyenin yürütme toplantılarına katılabileceğini açıkladı. Yürütme kurulu yaptığı ilk toplantı sonrası temsilcilik bünyesinde aşağıdaki komisyonların kurulması kararını aldı; Kadın Mühendisler Komisyonu, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonu,Endüstri ve İşletme Mühendisleri Komisyonu, Teknoloji Komisyonu, Sosyal Etkinlikler/Faaliyetler Komisyonu, Öğrenci Üye Komisyonu.

Yeni yürütme kurulu aynı zamanda geçen dönem olduğu gibi yeni dönemde ülkemizi, kentimizi ilgilendiren tüm sorunlara ilişkin söz söylemeye devam edeceğini açıkladı.


DSEMOKRASİ VE LAİKLİKTEN TAVİZ YOK
Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Temsilcilik Başkanı Tanfer Yeşiltepe, bir demokrasi şöleni olarak geçen genel kurullarımız için tüm üye ve oda çalışanlarına teşekkür Ederek, 17. dönemde meslektaşlarımızın en önemli sorununun meslek itibarının yok sayılması olduğunu ve mühendislik emeğinin insanca yaşanabilir bir noktaya gelmesi için mücadele etmek gerektiğini vurguladı. Oda kurullarında görev alan arkadaşlarımızın ve çalışanlarımızın fedakarlıkları ve yaratıcılıkları sayesinde mesleki ve toplumsal sorumluluklarımızı aksatmadan yürüttüklerini belirtti. MMO olarak demokrasiye, özgürlüklere, bağımsızlığa, laikliğe ve toplumculuğa olan bağlılıklarından asla taviz vermediklerini söyledi. Ülkemizi kasıp kavuran kriz koşullarında üyelerimizin ekonomik, demokratik ve mesleki çıkarlarının geliştirilmesi için mücadele verdiklerini ifade etti, mesleki gelişmelerin toplumsal çıkarlar için kullanılması doğrultusunda da büyük gayret gösterdiklerini belirtti.

Yeşiltepe, Önümüzdeki dönemde, üyelerimizin mesleki gelişim noktasında çalışmalar yürüteceği, işyeri temsilciliği mekanizmasıyla birlikte üyelerimizle daha etkin bir iletişim kuracağımızı ve daha yoğun çalışma ve faaliyetlerin yürütülebileceği bir dönemi, tüm üyelerimizin el birliğiyle, desteğiyle inşa edeceklerini ifade etti.

Temsilcilik Başkanı Tanfer Yeşiltepe , MMO örgütlülüğü olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gericiliğe karşı aydınlanma değerlerini ve laikliği, savaşa karşı barışı, neoliberal yağma politikalarına karşı kamucu değerleri, sömürü düzenine karşı eşitliği, baskılara karşı özgürlüğü savunmaya, mesleğimize ve meslek alanlarımıza karşı yapılan tüm saldırılara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.