AŞUTOĞLU’NA DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

AŞUTOĞLU’NA DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

2008 yılından bu yana Darıca’da esnaflık yapan ve ticari faaliyetleri ile bölge halkının büyük takdirini kazanan Aytekin Aşutoğlu’nun Darıca Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığına aday

2008 yılından bu yana Darıca’da esnaflık yapan ve ticari faaliyetleri ile bölge halkının büyük takdirini kazanan Aytekin Aşutoğlu’nun Darıca Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığına aday olduğunu açıklamasının ardından kendisine gösterilen destek her geçen gün artarak devam ediyor.

Adaylığı ile ilgili Anibal Dergi’ye özel açıklamalarda bulunan Aytekin Aşutoğlu, esnafın genel anlamda kredi kooperatiflerinin varlığından bile haberdar olmadığını belirterek “ Esnaf bi çare kaldığı dönemlerde başvurabileceği kooperatifin varlığından habersiz. Birçok esnaf arkadaşımız kooperatifin varlığını duyduktan sonra ziyaret etmek istediklerini ama hizmet binasında başkanı bulmanın dahi mümkün olmadığını belirtiyor. Bu tür sorunları ortadan kaldırmak, her ihtiyaç duyulduğunda esnafın sığınabilmesi için kurular kredi kooperatifinin herkes için ulaşılabilir olmasını sağlamak için başkan adayı oldum.” Dedi.

Adaylık açıklamasının sonrasında özellikle sosyal medya platformlarında Aşutoğlu’nun adaylığı ile ilgili yüzlerce destek mesajı dikkatlerden kaçmadı.

Aşutoğlu adaylık açıklamasının ardından gerçekleştirdiği ziyaretler ile ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu.

 “ Maalesef yaptığımız ziyaretlerde duyduk, gördük ki kooperatif çatısı altında birçok haksızlık yapılıyor. Ayrımcılık, haksızlık var. Küçük esnaflar öteleniyor, büyük esnaflara istediklerini veriyorlar. Var olan kredi kotası tamamen başkanın ve yönetiminin inisiyatifine terk edilmiş. Kendilerine yakın olan esnafa kredi veriyorlar. A,B,C mahallesinde esnafın ise kredi kooperatifinin Darıca’da kurulu olduğundan bile haberi yok. Bir gün hatta bir saat dahi şu salgın döneminde esnafa gidilip “ Bir derdiniz var mı? Bir ihtiyacınız var mı?” diye sorulmamış. Çaycısından, Bakkalına kadar tüm esnafı ziyaret ediyoruz. Herkesin derdi aynı. Esnaf siftahsız dükkan kapıyor. Bunu bile dert etmiyor “ neden gelip bir halimizi hatırımızı sormazlar” diye hayıflanıyor. Darıca’da yönetime geldiğimizde yapacaklarımızı anlatıyoruz.  Bu haksızlığı, adaletsizliği bitirmek için yola çıktığımızı söylüyoruz. Herkese eşit mesafede , esnafın hakkı olan kredi desteğini esnafa ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz. Amacımız görünmeyeni göstermek. Esnaflarla sürekli istişare halindeyiz, esnaflar da tedirgin. Yanına gittiğimiz her esnaf bize dönüp ‘Peki senin bu başkandan farkın ne olacak’ diyor. Darıca esnafına sizler aracılığı ile bir kez daha söz veriyorum. Bizim dönemimizde başkanı ya makamında esnafa hizmet ederken bulacaksınız, yada esnafının yanında çarşıda pazarda. Ulaşılmaz bir başkan olmayacağım. Adam kayıran, iş takibi yapan bir başkan olmayacağım. Esnafımızla tek yürek olup tüm sorunları hep birlikte var olan imkanların tümünü esnafın emrine sunarak, esnafın yanında olup, sorunlarını yüz yüze konuşarak çözeceğim.”

“ESNAF 25 YILLIK BAŞKANI TANIMIYOR. NEDEN?”

Darıca esnafının dert ortağı olmaya talibim diyerek adaylık çalışmalarını pandemi kısıtlamalarına rağmen aralıksız sürdüren Darıca Esnaf Kefalet Koopatifi Başkan Adayı Aytekin Aşutoğlu “ 100 esnafı ziyaret ettimse 95 tanesi mevcut başkanın ismini dahi bilmiyor. Başkan o kadar gizemli ki 25 yıldır Kooperatif Başkanı ama hiçbir esnaf başkanı tanımıyor. Esnaflarla konuştuğumuz zaman böyle bir başkan mı var diyorlar. Bu nasıl bin iş anlayamadım. Bu kooperatifin varlık sebebi esnaf değil mi? Başkan bu esnaftan nasıl kaçar? Bu gizem veya kibir neden? Biz böyle bir başkanlık anlayışına karşıyız. Asla mevcut başkanın düştüğü bu duruma düşmeyeceğiz.  Her bir esnafın bizim yaptıklarımızdan haberi olacak. Kendim esnafım ve bu mağduriyetin ne olduğunu en iyi ben biliyorum” dedi.

“KOOPERATİFE GELEN ESNAF KENDİNİ ÖZEL HİSSEDECEK”

Esnafların kredi kooperatifinin varlığı, varlık sebebi, görevleri konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Aşutoğlu, “Esnafların bir araya gelerek birbirini tanımasını sağlayacağız. Bizi ziyarete geldiklerinde kendi yerleri gibi görüp, kendilerini özel hissetmelerini sağlayacağız. Esnafın işlerini görmesi anlamında, işlerini adaletin dışına çıkmadan çözüme kavuşturacağız. Her şey kooperatifin elinde ama elde olan imkânlar esnafa yansıtılmıyor. Allah nasip ederse, göreve geldiğimizde kimin ne hakkı varsa adalet çerçevesinde biz insanlara yardımcı olacağız. Kimin ne hakkı varsa o haktan yararlanacak.” Diyerek yapılacak kongrede Darıca esnafının teveccühüne mazhar olacaklarına inandığını, pandemi sürecinde esnafın üzerinde oluşan sıkıntıların kendi yönetimleri döneminde kısa sürede çözüme kavuşması için gece, gündüz çalışacaklarını sözlerine ekledi.