ATMACA: GEBZE 82. İL OLMALI

ATMACA: GEBZE 82. İL OLMALI

Yıllardır bir kesimin hiç gündemden düşürmediği GEBZE VİLAYETİ konusu yeniden gündemde.

İl sayısının 100’e çıkması için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin daha önce yaptığı önerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan değerlendirildiği iddiası kent genelinde heyecan yarattı.

Gebze’nin 82. İl olması için geçtiğimiz yıllarda kulis faaliyeti yürüten birçok sivil toplum kuruluşu oldu. Bunların başında da kent genelinde yapılan tüm sosyal farkındalık projelerine verdiği destek ile takdir toplayan MAGİAD geliyor.

Marmara Girişimci İş İnsanları Derneği, kurulduğu ilk günden bu yana Gebze’nin il olması destekleyen sivil yapılanmaların başında geliyor. Genel merkezi Gebze’de bulunan ve Tuncer Saltaş’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı MAGİAD, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen ve Türkiye’de en uzun soluklu spor organizasyonları arasında yer alan Basın turnuvasında müsabakalara “82” numaralı forma ile çıkarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Geçmiş dönem MAGİAD Genel Başkanı ve Halen MAGİAD’ın Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olan Erhan Atmaca ise, Yönetim kurulu Üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde bölgemiz milletvekillerine “82” numaralı mor beyazlı formayı hediye ederek Gebzelilerin temennisine tercüman olmuştu.

Son günlerde bir kez daha gündeme gelen Gebze’nin il olması konusunda gazetemize açıklamalarda bulunan MAGİAD Y.İ.K. Başkanı Erhan Atmaca Gebze’nin il olmasının artık elzem olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi.

“ Mesai saatleri içerisinde nüfusu 2 milyonu geçen ilçemizin artık kronikleşen ve vatandaşı canından bezdiren sorunların tek çözüm yolu il olmaktır. Yasal olarak bu hakkı elde etmiş olan Gebze’nin lobi faaliyetlerini en üst seviyeye çıkararak Gebze adına kulis yapılmalıdır. Bizler MAGİAD olarak gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımızda ve toplantılarımızda, tüm siyasi ve ticari temaslarımızda bu konuyu her zaman sıcak tutuyoruz. İl Sayısı 100’e çıkacaksa ilk il yapılması gereken yer Gebze’dir. Sizin de yayıncı bir kuruluş olarak Gebze’nin il olması noktasındaki çalışmalarınızı her zaman olduğu gibi destekliyoruz. İl olma konusunun en önemli ayaklarından biri, iç göç ile bir şekilde Gebze ile tanışmış ve yaşamını bu kentte sürdüren halka il olmanın neden ihtiyaç olduğunu, il olmanın Gebze’ye ve halkına neler kazandıracağını anlatmaktır. Kent bilincinin en üst seviyeye çıkarılması gerekir. Bu konuda kentin tüm dinamiklerine önemli görevler düşüyor. Gebze il olmalıdır. Gebze kronikleşen sorunlarından ancak il olursa kurtulacaktır.”