BAŞ, BOYUN VE SIRT AĞRILARI OLANLAR DİKKAT!

BAŞ, BOYUN VE SIRT AĞRILARI OLANLAR DİKKAT!

Ortodontist Prof. Dr. İlhan Ramoğlu, bazen cerrahi uygulamaların da dahil olduğu problemin kısa süreli basit tedavilerle de çözümlenebileceğini aktararak, konu hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Ağızda yanlış konumlanmış veya sıralanmış, doğru kapanışta bulunmayan alt ve üst diş problemleri baş, boyun ve sırt ağrıları ile ilişkili olabiliyor. Dişlerdeki çapraşıklıktan dolayı oluşabilecek sıkıntılar ve çözüm yolları hakkında Ortodontist Prof. Dr. İlhan Ramoğlu, vatandaşları bilgilendirdi. Oluşabilecek problemin önüne geçebilmek adına çocukların 6 yaşında mutlaka bir ortodonti uzmanı tarafından muayene edilmesi gerektiğini vurgulayan Ramoğlu, düzeltici bir tedavi ihtiyacı varsa bunun erken yaşlarda daha kısa zamanda çözümlenebileceğinin altını çizdi. Ramoğlu ayrıca, dişlerinde düzensizlik olan ve alt çene eklem bölgesi, çiğneme kasları, baş ile boyun bölgesinde ağrılar çeken hastaların mutlaka ortodontist tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyledi.

Alt ve üst dişlerin iyi bir şekilde kapanabilmesi için, dizilim ve birbirileri ile olan ilişkilerinin belirli kurallar dahilinde olması gerektiğini belirten Prof. Dr. İlhan Ramoğlu, “Öncelikle, dişlerin dizili olduğu alt ve üst çenelerin birbirleriyle ve başın bütünüyle olan uyumlu olması önemlidir. Özellikle çiğneme ve ısırma gibi temel oral fonksiyonları yerine getirirken çenelerin ve dişlerin birbirleri ile uyum olmaması, çenelerin normalin dışında fonksiyon göstermesine, çevre kasların ve ligamentlerin daha fazla çalışıp yorulması sebebiyet verecektir. Çevre dokulardaki bu yorgunluk ağrının kaynağı olabilir” dedi.

Kaynak: https://www.kocaelibarisgazetesi.com.