BAŞARAN "KRİZİ YÖNETEMEYENLER YENİ KRİZLER ÇIKARIYOR"

BAŞARAN

TÜRKİYE PATRONLAR PLATFORMU VE AVRASYA SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ GENEL BAŞKANI ÖMER FARUK BAŞARAN: Türkiye, Krizi Yönetemeyen Bir Yönetimin Sıkıntılarını Yaşıyor

TPP – Türkiye Patronlar Platformu ve ASİAD – Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Ömer Faruk BAŞARAN, Küresel Koronavirüs Salgını kapsamında bulaşmanın önüne geçmek amacıyla sadece haftasonunu kapsayan iki günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Önemli bir çalışan kesimin yasaktan muaf tutulduğunun altını çizen Başaran, “Görüntüler çok üzücü. Pandemi başladığından bu yana bir kez daha gördük ki, Türkiye krize, krizi yönetmekten çok yeni krizler ortaya çıkaran bir yönetimle yakalanmıştır” dedi.

Yasaktan muaf tutulan çalışan kesim kararını da eleştiren Başaran, “Pandemi süresince parça parça uygulamaya alınan tedbirler, üzülerek görüyoruz ki, bulaşmanın hızını kesmemiş, hatta toplumda ve özellikle de çalışan kesimde, esnafta ve KOBİ’lerde çok ciddi endişe ve moral bozukluğuna neden olmuş, uzun vadede telafisi zor ekonomik sıkıntılar ortaya çıkarmıştır. Salgın süresince çalışan bir vatandaşın her gün işe gidip gelmesinin, evde karantina altındaki ailesine hiçbir faydası yoktur. Bu tablo, öngörüsü eksik veya yanlış bir yönetimin sonucudur” dedi.

Pandemi başladığı ilk günden itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanması gerektiğini her platformda dile getirdiklerini ifade eden Başaran, “Hükümet, sokağa çıkma yasağı getirerek çok yerinde bir adım atmıştır. Fakat bu durumun 2 saat önceden açıklanması, büyük bir psikolojik baskı, endişe ve korku içerisindeki halkı, daha fazla paniğe sürüklemiş ve bir aydır uygulanmaya çalışılan sosyal izolasyon ve sosyal mesafe çabalarını da boşa çıkarmıştır. Hatta ciddi bir bulaşmaya zemin hazırlamıştır” dedi.

Başaran şöyle devam etti:

“Biz, millet olarak birçok zorluğu omuz omuza vererek, eşi benzeri görülmemiş dayanışmalarla yenmiş bir milletiz. Yaşadığımız bu zorlu günleri, yine hep birlikte, sosyal izolasyon, sosyal mesafe ve yetkililerin bildirdiği tedbirlere uyarak geride bırakacağımıza inanmaktayım. Hükümet, bundan sonra alacağı kararların sonuçlarını çok iyi öngörmelidir. Doğru zamanda, kontrollü, planlı ve önceden toplumu bilgilendirerek karar verilmeli ve süreç bir panik havasında yönetilmemelidir.”