Başkan Hürriyet’ten 19 Mayıs mesajı

Başkan Hürriyet’ten 19 Mayıs mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan İzmit Belediyesi Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık yolundaki umutlarının inanca dönüştüğü gündür” dedi

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş ateşini yaktığı büyük zafere giden yolun 102’nci yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirten İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet mesaj yayınladı. Hürriyet mesajında şunları söyledi: “Bağımsızlık ve özgürlük savaşını fiilen başlatan 19 Mayıs 1919, Türk milletinin uyanışının sembolüdür. Bu tarih bu topraklar üzerinde yaşayan insanların tüm onur ve asaletleriyle Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde şaha kalkışının başlangıcıdır. 
 
GENÇ KUŞAKLARA ANLATMALIYIZ
19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık yolundaki umutlarının inanca dönüştüğü ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği gündür. Türk Milleti için dönüm noktası olan 19 Mayıs’ı gençlere adayan Ulu Önder’imizin ışığında gelişen nesiller yetiştirmek, bu ülkenin her toprağını bizler için kanıyla sulayarak vatan yapmış kahramanlarımıza borcumuzdur. Bu nedenle bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için geçmişte verilen mücadelelerin önemini genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalıyız. 
 
BU BAYRAM DA SOKAKTAYIZ
İzmit Belediyesi olarak yeni neslin 19 Mayıs ruhunu hissedebilmeleri ve coşkuyla kutlamaları için pandemi koşullarına inat etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Kentin dört bir yanına konvoylarımızla giderek 19 Mayıs heyecanını halkımızla birlikte yaşayacağız. Gençlerimize iyi bir gelecek hazırlanması, iyi eğitim alması, sağlıklı olması ve geleceğe daha güvenli bakabilmesi için imkanlarını seferber eden İzmit Belediyesi olarak, bu 19 Mayıs’ta da kutlama ve yeni nesil spor organizasyonlarıyla sahalarda olacağız. 
 
SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ
Milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs’a ‘doğum günüm’ diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, rahmet, şükran ve minnetle anıyor, vatan için her zaman tek yürek tek yumruk olabilen gençlerimizin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”