BAŞKAN KADI’DAN ÜYELERE E-İMZA MÜJDESİ

BAŞKAN KADI’DAN ÜYELERE E-İMZA MÜJDESİ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gebze Temsilcilik Başkanı Ahmet Kadı, yeni dönem projeleri hakkında bilgi vermek amacıyla Gebze Salaş Kafede üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gebze Temsilcilik Başkanı Ahmet Kadı, yeni dönem projeleri hakkında bilgi vermek  amacıyla Gebze Salaş Kafede üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Haber: Zeynep DİLER

Açılış konuşmasına başlamadan önce 10 Kasım ve ilçemizde olan kaza hakkında üzüntülerinizi dile getiren Kadı; “Bu ekiple beraber olmak bizi gerçekten mutlu ediyor. Dün malumunuz 10 Kasım’dı asla es geçmeyiz ulu liderimizi kurucu önderimizi bir kere daha rahmetle anıyoruz karşısında. Yine aynı şekilde bölgemizde olan kazada Gebzemiz bir acı ile sarsıldı onlara rahmet diliyor ailelerine baş sağlığı diliyorum. Gerçekten içimiz yandı.” İfadelerini kullandı.

PANDEMİDE VEFAT EDEN ÜYERİ UNUTMADI

Pandemi döneminde kaybettikleri üyeler hakkında üzüntü duyduklarını ifade Kadı; “Belki çok gönül açıcı konu değiller ama pandemi döneminde kaybettiğimiz çok kıymetli üyelerimiz var. Sait Sancak, Selçuk Bala, Ali Sönmez, Yaşar Ünal hepsini bir kere daha hepiniz adına rahmetle anıyorum. Allah kabirlerini nur, mekanlarını cennet etsin.”

GENÇLERİMİZ ÜMİTSİZLİK İÇERİSİNDE

Genç meslektaşları için çeşitli faaliyet ve kurs çalışmalarına başladıklarını söyleyen Başkan Kadı; tecrübeli üyelerin onlara destek vermelerini ifade ederken ;“Kıymetli dostlar uzunca bir süreden sonra bir araya geldik heyecanımız yüksek pandemi dönemin de bir ksıtlanmıştık ülke olarak, bizimde pek yapabileceğimiz bir şey yoktu. Ama bu kısıtlama da ortadan kalktıktan sonra sizden aldığımız güçle , destekle kaldığımız yerden aynı şevkle hatta biraz daha hızlanarak İMO Gebze’ye yakışır şekilde eğitimlerimizi , kültürel faaliyetlerimizi, sosyal faaliyetlerimizi, kahvaltılarımızı , toplantılarımızı yapmaya başladık. Hatta biraz da yol aldık odamızda bir kurs dönemi başladı başkanlarımız da bilir hatta birazda yol aldık. Sizden bir talebim şu eğitimlerimiz başladı ve gençlerimiz orada oluyorlar bizden daha tecrübeli jenerasyon özellikle bu kurslara biraz vakit vakit geçirip gençlerimizle tanışın ve gençlerde sizleri de tanısın, sizlerin hayat hikayelerinizi ve iş tecrübelerinizi dinlesinler. Çünkü maalesef gençlerimiz ümitsizlik içerisinde mevcut şartlardan ötürü. Çok üzgünüm ama bunu böyle anlatmak zorundayım gençlerimiz ümitsizlik içinde. Bu arkadaşaları hayata bağlamamız gerekiyor. Dolayısıyla sizden özellikle genç meslektaşlarımıza sosyal olarak, kültürel olarak mesleki olarak destek olmanızı biz yönetim kurulu rica ediyoruz.  Onun dışında söylediğim gibi çalışmalarımız faaliyetlerimiz devam ediyor. Her şey size açık üyemiz ne isterse biz onu yapmakla ve yerine getirmekle mesulüz.”şeklinde konuştu.

OCAK AYINDAN İTİBAREN E-İMZA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Belediye ile yapılan görüşmeler sonucu üyelerine ve meslektaşlarına e-imza müjdesi veren Kadı; “Dün Gebze Belediyesinin toplantısı vardı burada bizim rolümüz var ben buradan duyurmuş olayım size. Bütün proje müheliflerimiz lütfen e-imza alsınlar kendilerine. Olmayan veya eksik olan varsa alsınlar kendilerine. Gebze Belediyemiz Ocak ayı itibariyle e-imza ve dijital proje sistemine geçecek mütevazı insanlarız ama bunda da odamızın katkısı büyük. Yaklaşık sekiz aydır ozalitlere gelen meşhur zam dönemini hatırlarsınız işte o gün dertlendik biz o konuda o gün itibariyle Gebze Belediyesi ile ciddi bir diyalog içerisindeyiz sağolsunlar ciddiye aldılar, alt yapılarınız hazırladılar bilişim firması ile görüştüler, anlaştılar, ihale ettiler dün toplantısını yaptık. Akışla ilgili siz üyelerimiz ile görüşüp fikirlerinizi alacağız. Bundan sonra proje süreçleri dijital olarak devam edecek. Şu da sözümüz olsun Gebze Belediyesi bunu yaptıktan sonra evvela Bünyamin başkana gidicez ondan sonrada tüm belediyeleri gezeceğiz. Bu ayak işlerini getir götürü kaldıracak ortamda değiliz zaman çok ilerledi.Böyle bir üyeyi ve sektörü rehabilite edici bir hamlemiz var. Burada eksik gördüğünüz buda yapılsın dediğiniz şeyler varsa lütfen bizleri aydınlatın.” Dedi.

İMO GEBZE HEP BERABER, HEP BİRLİKTE

Birlikteliklerini ve güçlerini birlik içinde olarak daha sağlam olduğunu belirten Kadı;“Kıymetli dostlar İMO Gebze dendiği zaman insanların aklına hep bu ortam geliyor. Hep beraber yer, hep beraber içer, hep beraber gezer, hep beraber, tepki koyar, hep beraber ortak paydalarda buluşur olmak. Bize sizlerden gelen bir kültür. Ben Ziya Topal dönemine denk geldim, ondan önce İbrahim Başkanlar ve daha nicesi ama benim gördüğüm bizim yönetimiz anlayışımız hep bu oldu. Hep beraber hep birlikte hepimiz için. Bireysel olarak öne çıkmak yerine kurumsal olarak odamızı, sektörümüzü camiamızı öne çıkaracak işler yapmaya gayret ettik. Yine gayret edeceğiz burada olanlar yine birlik için de oda binamıza gelin bizlerinde size ihtiyacı var zaman zaman sizlerin de bize ihtiyacı olduğu gibi. Ben tekrar hepinize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.