BEŞİROĞLU'DAN BAYRAM MESAJI

BEŞİROĞLU

GEBZE KAHVECİLER ESNAF ODASI BAŞKANI BARIŞ BEŞİROĞLU YAYIMLADIĞI MESAJ İLE RAMAZAN BAYRAMINI TEBRİK ETTİ.

Beşiroğlu mesajında şu sözlere yer verdi.

" Maalesef idarecilerin sahipsiz bırakarak kaderine terk ettiği kahvehane işletmesi sahipleri ile ilgili her gün medya aracılığı ile kötü haberler alıyoruz. Cafe , internet cafe, bilardo salonları ile sayıları 500 bini geçen esnafımız yaşanan salgın nedeni ile 15 aydır kapalı. Hiç kimse ama hiç kimse bu insanlar ne yiyor, ne içiyor diye sormadı. Esnafımızın mağduriyeti hayati tehlike sınırlarını aştı. Yaşamak zorunda bırakıldığımız manzara zalimce ve utanç verici.

Böyle bir atmosferde Ramazan bayramını idrak ediyoruz. Esnafımıza moral vermenin dışında elimiz kolumuz maalesef bağlı. Yerel idarelerin küçük çaptaki destekleri ile yaşam mücadelesi verir hale gelen esnafımıza sahip çıkılmamasını kenara not aldık. Kirasını, faturasını, vergisini günü gününe ödeyerek devlete büyük katkı sağlayan esnafımızın bu hale düşürülmüş olması vicdanlarda yargılanacak bir hale geldi.

Her yer açık, her şey serbest ama kahvehane açmak yasak. virüs kahvehanelerden yayılmışcasına bu toplumun en önemli kültürlerinden birini yok etmek istercesine yapılan hamlelere inanamıyoruz. Halbuki esnaf bu ülkenin ekonomisinin azı dişi, şah damarıdır. Bize yapılan veya yapılmak istenilen muameleyi hafızalarımızdan hiç silmeden önümüze bakma gayreti ve niyetindeyiz.

Bir an evvel bu virüs belasından kurtulmayı, sağlık ve mutluluk dolu yarınlarda hep birlikte olmayı umuyor ve diliyorum. Başta boynu bükülmüş zor şartlarda yaşam mücadelesi veren esnafımızın ve tüm halkımızın Ramazan bayramını tebrik ediyor, tüm Gebzelilere en kalbi duygularımla saygılarımı sunuyorum. "