BİRİLERİNİN BAŞKAN BÜYÜKGÖZ'E KASTI VAR.

BİRİLERİNİN BAŞKAN BÜYÜKGÖZ

YAĞLI GÜREŞLERİN TANITIMI YEREL BASINA UYGULANAN ÇİRKİN TAVIR NEDENİ İLE GÖLGELENDİ

ZİNNUR BÜYÜKGÖZ’E BU TUZAĞI KİM KURUYOR?

Türkiye’nin en önemli spor etkinliklerinden biri olan Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşlerinin tanıtım lansmanında yaşanan skandal nedeniyle Gebze yerel basını toplantıyı terk etti.

Bu kadar büyük imkanlar ile çok önemli bir toplantıda yerel basının yok sayılması tepkilere neden oldu. Canlı yayın röportajı yapılacak diye başkan Büyükgöz'ün uyarısına rağmen mikrofon yerel gazetecinin elinden alındı.

Skandal tavır Yağlı Güreşlerin tanıtımını gölgeledi.

41’i başpehlivan toplam 850 pehlivanın önümüzdeki Pazar günü er meydanına çıkacağı Güreş literatürünün en önemli müsabakalarından biri olan Hünkar Çayırı Yağlı Güreşlerinin tanıtım toplantısında Belediye Başkanı Büyükgöz’ün inisiyatifinin dışına çıkılarak yerel basının soru cevap bölümünü Koza TV’nin canlı yayını nedeniyle iptal eden belediyenin işgüzar personeline tepki gösteren yerel basın salonu terk etti.

Gebze basını dolgu malzemesi değildir.

Daha öncede benzer programlarda Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ü yerel basınla karşı karşıya getiren belediye personeli Büyükgöz’ü yerel basına karşı zor durumda bırakmak için elinden geleni yapıyor.

Toplantının soru cevap bölümünde “ Koza tv canlı yayında , zaman kısıtlı, siz bekleyin, biz röportajları yapalım. Sonra sorularını alalım” denilmesi yerel basın mensuplarını sinirlendirdi.

Yerel basına karşı umarsızca sergilenen bu tavır tepkiye neden oldu.

Başkan Büyükgöz’ün soruları alalım demesine rağmen canlı yayın röportajlarına geçen belediye görevlileri gazetecilerin çalışma düzenlerini bilmedikleri yada umursamadıkları için toplantının yarıda kalmasına neden oldular.

OLMUYOR BAŞKAN

Gazetemizin sahibi İrfan Yormaz konuya ilişkin yorumunda skandala neden olan isimlere sert sözlerle yüklendi. Yormaz açıklamasında şu sözlere yer verdi.

Kendinize gelin.

“ Gebze belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri spor literatüründe önemli bir yere sahip. Böylesi bir organizasyonun tanıtımı için altın kemerli sporcularımız salonda. Yerel basın detay almak için salonda. Ama çıkıp birileri adını bile bilmediğimiz bir televizyon kanalının canlı yayını için yerel basına “ Siz şöyle kenarda durun. Biz canlı yayın yapalım” deme cesareti ve hadsizliği gösteriyor. Yerel basın kimin dolgu malzemesi? Biz başkana soru soramayacaksak bizi o toplantıya neden çağırıyorsunuz? Yoksa yerel basını küçümsüyor musunuz? Yada yerel basını umursamıyor musunuz?

Buradan Gebze Belediyesine sesleniyorum. Madem böyle bir tavır içindesiniz. Lütfen bundan sonra yerel basını toplantılara çağırmayın. Beni hiç çağırmayın. Biz sizin süs eşyanız değiliz. Başkana ne kastınız var. Yerel basın sizin bu çirkin tavrınız nedeni ile salonu terk etti. Bizi başkanla neden karşı karşıya getiriyorsunuz? Bilginiz deneyiminiz yoksa destek isteyin. Yerel basın kimsenin oyuncağı, maskotu değil. Haddinizi bilin.”