BU BİNADA HİZMET VERMEK İNTİHARLA EŞDEĞERDİR.

BU BİNADA HİZMET VERMEK İNTİHARLA EŞDEĞERDİR.

YARIM ASIRLIK BİNANIN DERHAL TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİR.

İl olmaya namzet Gebze’de Hükümet Konağı olarak kullanılan bina hem içinde görev yapan personeli hemde Gebzelileri korkutuyor. tarihi bina çökmek üzere. Yetkililer umursamaz, personel ve vatandaş çaresiz.

1950’li yıllarda o günün teknolojisi ve mimarisi ile inşa edilmiş binanın depreme dayanıklı olmadığını belirten inşaat mühendisleri olası bir deprem riskine karşı Gebze Kaymakamlığı başta olmak üzere çok sayıda daire müdürlüğüne ve servislerine ev sahipliği yapan binanın zaman geçirmeden tahliye edilmesi gerektiği konusunda birleşiyor.

DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR.

Yapım tarihi itibariyle büyük olasılıkla inşa edilmesi sırasında deniz kumunun kullanıldığı iddia edilen hükümet konağının yaşı itibariyle de bugün ayakta durmasının mucize olduğuna dikkat çeken inşşat mühendisleri “ Türkiye’nin en tehlikeli fay hattında bulunan Gebze’de bu binanın hala hizmet veriyor olması korkunç bir durum. Resmen ölüme davetiye çıkarılıyor. Geçtiğimiz günlerde Silivri açıklarında yaşanan 5.8 şiddetindeki deprem kamu binalarının depreme dayanıklı olmadığını ortaya çıkardı. Öyle ki Gebze Hükümet konağı yaşı itibariyle görev süresi dolmuş bir binadır. O günün teknolojisi ve imkanları ile inşa edilmiş bu binanın halen faal olarak kullanılması kabul edilemez “ yorumunu yaptılar.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve bölge milletvekillerine seslenen gazetemizin sahibi tecrübeli gazeteci İrfan Yormaz ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada ürküten ve korkutan mesajlar verdi.

Yormaz Gebze Hükümet Konağı binası ile ilgili açıklamalarında şu sözlere yer verdi.

BU BİNA TARİHE ŞAHİTLİK ETTİ AMA

“ Gebze Hükümet konağı yarım asırdan fazla süredir bölgemize hizmet ediyor. Tarihe şahitlik etmiş, İhtilaller, onlarca yangın, deprem görmüş bir bina. Geçtiğimiz ay İstanbul’da yaşanan deprem sonrası vergi dairesi binasında görevli memur arkadaşlarımız beyanın son günü olmasına rağmen tamamen haklı sebeplerle binaya girmedi. İstanbul merkezli bir deprem yaşayacağız. Bu konuda herkes ortak fikirde.

DEPREM OLACAK

Bugün yarın, bir yıl sonra yaşanacak deprem ile ilgili önlemleri almak zorundayız. Gebze Hükümet Konağı 50 yaşından büyük bir yapı. İnşasında büyük ihtimalle deniz kumu kullanıldı. Yarım asır öncesinin teknolojisi ve bilgisi ile inşa edilen bu binada halen Kaymakamlık, Nüfus Müdürlüğü, Hazine avukatları, Sosyal yardımlaşma gibi birimler hizmet veriyor. Mesai saatlerinde bu binada 100’ün üzerinde personel görev yapıyor. Bununla birlikte yine mesai saatlerinde bu binayı yüzlerce vatandaş ziyaret ediyor. Olası bir depreme dahi gerek yok. Yan taraftan geçen bir arabanın tekeri patlasa bu bina çöker.

BU BİNA BİR TABUT GİBİ

Bu bölgenin milletvekilleri bu konuda nasıl bu kadar duyarsız olabilir. Geçtiğimiz günlerde Sayın Kaymakamı yeni binanın yapımı için girişimlerde bulunduklarını sonuç beklediklerini ifade etti. İlgili bakanlık veya Kocaeli Valiliği veya milletvekillerimiz yeni bir binanın yapılması için neyi bekliyor? İlla bir kıyametin yaşanması mı gerekir? Bu bina bir tabut. Bunu tespit etmek çok kolay. binadan alınacak karot numuneleri ile bu bu binanın kullanılamaz olduğu anlaşılacaktır ki bence buna gerek dahi yok. Derhal bir gün dahi geçirilmeden bu bina tahliye edilmeli ve giriş çıkışı mühürlenmelidir. Olası bir faciada ismini ve makamını zikrettiğim herkes sorumlu olacaktır. Gebze Hükümet Konağı acilen hizmete kapatılmalı ve hiç vakit kaybetmeden tahliye edilmelidir.”