BU MAZBATAYI KİM VERDİ?

BU MAZBATAYI KİM VERDİ?

Osman Kurum'un meclis üyeliğinden el çektirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan geçmiş dönem CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, CHP yargı kullanılarak CHP üzerinde kirli bir algı operasyonunun yürütüldüğünü iddia etti.

ADLİ KARARLARLA ALGI OLUŞTURMAK İSTENİYOR.

 

Belediye Meclis üyesi Osman Kurum’un meclis üyeliğinin düşürülmesiyle ilgili konuşan CHP Eski İlçe Başkanı Musa Yılmaz, “Böyle bir şey var ise TC Adliyesi neden seçilebilir belgesi vermiştir veya ilçe seçim kurulu bu zafiyeti görememiş mi?” dedi.

 

Cumhuriyet Halka Partisi (CHP)  Eski İlçe Başkanı Musa Yılmaz, görevden el çektirilen Gebze Belediyesi Meclis üyesi Osman Kurum ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu.

Musa Yılmaz’ın açıklamalarında şu sözlere yer verdi.

“Osman Kurum kardeşimiz 31 Mart 2019 yerel seçimler öncesi adliyeden sicil temiz kaydı almıştır. Yüksek seçim kurulu ve ilçe seçim kurulu tarafından CHP’den meclis üyesi aday olabilirliği doğrultusunda bir sakınca yoktur ve seçilebilirliğinde hukuki bir engeli yoktur denmiştir.

Yaklaşık 7 ay gibi bir süre aktif meclis üyeliği yapmış ve 27.11.2019’da şüpheli görülerek gözaltına alınmış ve halen tutukluluğu devam etmektedir.

26.11.2019’a kadar temiz olan bu meclis üyesi arkadaşımız seçildiği andan itibaren hangi tarihlerde terör örgütü üyesi olduğu ve terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilmiş midir ve kamuoyuna bir açıklama yapılmış mıdır?”

SUÇLUYSA NİYE SEÇİLEBİLİR BELGESİ VERİLDİ?

“ Şayet seçilmeden önce böyle bir durumu vardıysa Türkiye Cumhuriyeti Adliyesi neden seçilebilir belgesi vermiştir veya ilçe seçim kurulu bu zaafiyeti görememiş mi yoksa bu arkadaş bir şekilde kurban edilmek mi istenmiştir.

CHP’ye üye olarak seçilmiş olması ve ciddi şekilde CHP’ye oy kazandırmış olması kim ya da kimleri rahatsız etmiştir?

Sayın il başkanımız Harun Özgür Yıldızlı’nın Osman Kurum hakkında yapmış olduğu açıklamanın arkasındayım, destekliyorum. Yargı süreci devam etmektedir. Seçim ittifakları bu ülkenin bir gerçeğidir.”

RECEP KAYA’YI SAYGILI OLMAYA DAVET EDİYORUM

“ Kocaeli Gebze Ak Parti İlçe Başkanı Recep Kaya’yı CHP’ye karşı saygılı olmaya davet ediyorum.

CHP halkımıza her zaman hesap vermiştir. Bu bizim genetiğimizde vardır ve onurlu davranış olarak demokrasinin gereğidir. Siyasi partilerin halka hesap vermesi demokratik kültürü oturmuş toplumlarda mevcuttur buda bizim partimizin ve partililerimizin genetiğinde vardır. Ve onurlu bir davranış olarak demokrasinin gereğidir siyasi partilerin halka hesap vermesi.

Gücü arkasına alarak halka hesap vermekten kaçanları Gebze halkı çok iyi bilmektedir.”

AK PARTİ’YE OY VERİNCE BİR ŞEY YOK!

“ Kesinleşmemiş yargı kararları hakkında şahsımda dahil hiç kimsenin ahkam kesmeye hakkı yoktur haddi de değildir.

Kürt seçmenimiz Ak Parti’ye destek verdiğin de bizim Kürt’ümüz oluyor.

Ak Parti’nin aksine bir başka partiyle iş birliği yaptığı ya da destek verdiği zaman terörist oluyor geçin bu yapaycılığı samimiyetsizliği...

Gebze’de yaşayan Kürt yurttaşlarımız bu gerçeği çok iyi görüyor ve biliyor vakti geldiğinde gerekli dersi sandıkta verecektir.

Ak Parti ilçe başkanına tavsiyem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün halkçılık, cumhuriyetçilik, devrimcilik (İnkılap), milliyetçilik, laiklik ve devletçilik ilkelerini iyice okumasıdır.

Çünkü 6 ok hiçbir siyasi partiye isnatla söylenmemiştir.

Her Türkiye Cumhuriyeti gencine insanına yurttaşlarına sadakat ile bağlı olması için ortaya konulmuş ilkelerdir.

Diyet ödemesi gerekenler Cumhuriyetin kendisi de dahil olmakla beraber Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini inkar eden ve ortadan kaldırmaya çalışanlardır.

Yaşasın tam bağımsız Türkiye kahrolsun emperyalizm ve işbirlikçiler yaşasın demokratik parlamenter sistem.”

SUNİ GÜNDEM PEŞİNDE KOŞUYORLAR

Ak Parti İlçe Başkanı Recep Kaya’da dahil olmak üzere Ak Parti geçmiş ilçe başkanlarının her nedense çocuk tecavüzcüleri, kadın cinayetleri, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, doğamızın çevre koruması, madenlerimizin korunması, döviz kurlarının uçması gibi konularda topluma karşı herhangi bir açıklamaları yoktur. Asıl tartışılması gereken ve şiddetle kınanması gereken toplumsal konuların dışında kalıyorlar suni gündemlerin peşinden koşuyorlar. “

NE OLMUŞTU?

“İçişleri Bakanlığı, PKK silahlı terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezası alan Gebze Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Osman Kurum'u görevinden uzaklaştırdı.

Edinilen bilgiye göre Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Şubat 2021'de Kurum'u "PKK silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkemenin kararına istinaden Gebze Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Osman Kurum, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı.”

İKİ YÜZLÜLÜĞÜN RESMİDİR. BU MAZBATAYI BEN VERMEDİM, VEREN KURUL BAŞKANI NEDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKMIYOR?

“ Bu ülkede bizlerin hakkı hukuku neyse tüm kürt yurttaşlarımızın da aynı eşitlikte hakkı hukuku vardır..

Dün ne dediysem bugünde aynı şeyi söylüyorum PKK bir terör örgütüdür ancak 6 buçuk milyon oy almış bir siyasi partiyi potansiyel olarak terörist göstermek vicdana sığmaz...

HDP eşittir PKK demek insafsızlıktır şayet bu doğruysa bu ülkenin anayasası hukuku ve bu ülkeyi yönetenler suçludur çünkü siyasi partiler anayasadan aldıkları haklarla kurulur ve faaliyet gösterirler..

Anayasaya aykırı davranışlar içinde faaliyette bulunuyorsa buda bizlerin sorunu değil hukukun ve ülkeyi yönetenlerin sorunudur. Bu fotoğraf karesinde şahsımın , meclis üyesini mazbatasını aldıktan sonra tebrik ederken çekilmiş görüntüsünü görüyorsunuz. Şimdi tüm bu iddialar üzerine kamuoyuna, yetkililere, yargı mensuplarına ve siyaseti kirli ağızla yapmayı genel başkanlarından öğrenmişlere soruyorum “ Madem ki bu kardeşimiz suçlu idi.( ki kesinlikle değil) bu mazbatayı kim verdi? “

“ Bu mazbata verilirken hiçbir adli kaydı bulunmayan Osman Kurum, bugün neden suçlu ilan edildi? Yapılmak istenilen kirli siyasetin ve kamuoyunda oluşturulmak istenilen algının farkındayız. Bu kirli, ahlaksız ve seviyesiz siyasete karşı sessiz kalmaya hiç niyetimiz yok. Şayet böyleyse hangi çıkar ilişkileri bu duruma göz yumuyor...

Size oy verince ya da sizi destekleyince bizim kürtler başka bir partiyle ittifak yapınca terörist kürtler bunun adı ikiyüzlülüktür...

Dünde söyledim bugünde söylüyorum kimse hukukun üstünde değildir...”