BÜYÜKAKIN ve BIYIK SORDU, MİMARLAR HAREKETE GEÇTİ.

BÜYÜKAKIN ve BIYIK SORDU, MİMARLAR HAREKETE GEÇTİ.

Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık alanda yapılacak çalışmalar ile ilgili TMMOB Gebze şubesinden görüş istedi.

Darıca’da bulunan 970 dönümlük alan ile ilgili çalışmalarını hızlandıran Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık alanda yapılacak çalışmalar ile ilgili TMMOB Gebze şubesinden görüş istedi.

Büyükakın ve Bıyık’ın attığı bu tarihi adım şehir planlamacıları başta olmak üzere tüm kesimlerce büyük bir takdir ile karşılandı.

Mimarlar odası Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirlere harfiyen uyarak mimarlar, şehir planlamacıları ve diğer akademik çevrelerden oluşturduğu inceleme grubu ile birlikte Darıca’da bulunan askeri alanda incelemelerine başladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan TMMOB Gebze Temsilciliği Başkanı mimar Cenk Elgin “Bölgemizin en önemli yeşil alanlarından biri olan 970 dönümlük Darıca’daki eski askeri kışla için Mimarlar Odası Gebze Temsilciliğimize görüş soran Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve Darıca Belediyesine öncelikle teşekkür ederiz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri bölgemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla aynı masada olmak istediğimizi belirtmiştik. Bu sebeple Darıca’nın ciğerleri olarak gördüğümüz askeri alan için üyelerimize mail-mesaj atıp konu hakkında bilgilendirerek üyelerimizden oluşan bir çalışma grubu oluşturduk. Covid-19 nedeniyle süreç uzamış olsa da önce sağlık diyerek maskelerimizi takıp sosyal mesafe kurallarına uyarak bugün itibari ile çalışma grubumuzla alan gezimizi gerçekleştirdik. Bölgeyi ve tüm yapıları inceledik. Alan için birçok analiz yaptık. En kısa sürede Darıca için yeşil alanı koruma önceliğinde olan görüş yazımızı ve analizlerimizi Büyükşehir Belediyesi ile paylaşacağız. Bundan sonra da Gebze ve Çayırova bölgelerimizde yapılacak olan projelerde de odamıza görüş sorulmasını bekliyoruz. Özellikle; Hünkar Çayırı ve Çayırova’da ki Kent Meydanı Bölgemiz için mutlaka görüş alınması gereken projeler. Mimarlar Odası olarak bizler her zaman katkı sağlamaya hazırız.” Dedi.