CAHİL TÜPÇÜ HARİTAYA BAKSANA

CAHİL TÜPÇÜ HARİTAYA BAKSANA

Özelleştirilmesinin ardından arka arka skandallara sahne olan Milli Piyango Yılbaşı özel çekilişi için satışa çıkardığı biletlerde 81 yıllık tarihine gölge düşüren bir skandala daha imza attı.

Yılbaşı özel çekilişi için bastırılan biletlerin üzerine Çıldır gölünü resmeden Milli Piyango, Gölün Kars’a ait olduğunu yazınca kızılca kıyamet koptu.

 

Ardahan’ın bir ilçesi olan Çıldır’ın ve Çıldır gölünün Kars iline bağlıymış gibi resmedildi Milli Piyango biletini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

 

Çıldır gölünün nereye ait olduğunu bile bilmeyen Milli Piyango’ya tepkiler sürerken en sert tepkiyi Darıca Ardahan İl dernek Başkanı Bülent Işık verdi. Işık, Milli Piyangonun yeni sahibi Demirören grubunu sert sözlerle eleştirirken Milli Piyangonun tarihine gölge düştüğünü belirtti.

 

DARİD Başkanı Bülent Işık skandal bilete tepkisini gösterdiği açıklamada Demirören’e hem sitem etti, hem de özür beklediklerini söyledi.

Işık açıklamasında şu sözlere yer verdi.

 

“ Biz Ardahan, Kars, Iğdır illerinden oluşan üçgen ile ilgili her konuda hassasiyet sahibiyiz. 3 ilde bizimdir. Bu 3 ilin Serhat illeri olarak anılmasının nedenleri vardı. Cahil cühela ile uğraşacak vaktimizde yok aslında. Ama 81 yıllık tarihe sahip bir kurumu bu duruma getirmeye de kimsenin hakkı yok. Çıldır, Ardahan’ın bir ilçesidir. Tabiat harikası Çıldır Gölü’de Ardahan’ındır. Cahil Tüpçü, basılan biletinde Çıldır Gölünü Kars’a bağlamış. Üst kısmına da Kışın Masalsı Güzelliği yazmış. Masalsı bir güzelliği vardır kış aylarının bizim oralarda doğrudur. İnsanın içine işler soğuk bizim oralarda. 8 ay kar yerden kalkmaz. Hele de Çıldır gölünün üzeri buz kapladığında seyrine doyum olmaz. Ama internetten bakmakla olmaz işte. Gidip görmek gerekir. Havası sert, delikanlısı mert Çıldır’ı internet üzerinden resmedersen böyle rezil olursun. “

 

ÖZÜR BEKLİYORUZ.

“ Cehaletin bu kadarına pes diyemiyoruz. Çüş diyoruz. Bileti basarken hiç mi haritaya bakmadınız? Bir kişi çıkıp ilkokulda elimizden düşürmediğimiz Türkiye haritasını önünüze açmadı mı? Zaten özelleştirildiğinden bu yana hakkında onlarca şey duyar olduk Milli Piyangonun. Bu rezalet parmağı taşırdı. Demek ki her şey para ile olmuyor. Türkiye’den bihaber adamlar internetten fotoğraf indirip biletin üzerine basmış. Dünyadan haberleri yok. Para kazanalım da nasıl olursa olsun. Tüpçüden piyangocu olunca böyle oluyor demek ki yarın Kız Kulesini Van’a, Kızılay meydanını Antalya’ya bağlar bunlar. Bir özür bekliyoruz. Cehaletlerinden dolayı Ardahan’dan ve Kars ilinden özür dilemeleri gerekir. Bileti basmadan evvelde birine göstersinler teyit ettirsinler. Böyle rezillik olmaz. “ dedi.