Çamaşır makinesine koymamanız gereken 8 şey

Çamaşır makinesine koymamanız gereken 8 şey

Çamaşır makinesine koymamanız gereken 8 şey

Çamaşır makinesine koymamanız gereken 8 şey! Çamaşır makinesi, birçok evde çamaşır yıkama işini kolaylaştıran modern bir harikadır. Ancak her şey çamaşır makinesinin tamburunda sıkmaya uygun değildir. İşte konuya ilişkin detaylar...

NARİN KUMAŞLAR:

İpek, yün ve dantel gibi hassas kumaşlar çamaşır makinesinde zarar görebilir. Renklerini ve dokularını korumak için elde yıkanmalı veya profesyonel bir temizleyiciye gönderilmelidir.

SÜTYEN:

Dolgulu veya karmaşık desenli sütyenler çamaşır makinesinde zarar görebilir. Şeklini ve bütünlüğünü korumak için elde yıkanmalı veya çamaşır torbası kullanılmalıdır.

KOŞU AYAKKABISI:

Koşu ayakkabıları çamaşır makinesine atılmamalıdır. Bunun yerine, tabanlıkları ve bağcıkları çıkarılmalı ve elle temizlenmelidir.

SU GEÇİRMEZ ÜRÜNLER:

Su itici özelliklere sahip ceketler ve dış mekan giysileri çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır. Su geçirmezliklerini korumak için nemli bir bez veya süngerle temizlenmelidir.

VELCROLU ÖĞELER:

Velcro'lu elbiseler veya aksesuarlar diğer eşyalara zarar verebilir. Kancaları sabitlemek veya korumak için örgü bir torba kullanılmalıdır.

ELEKTRONİK İLE DOLDURULMUŞ HAYVANLAR:

Elektronik bileşenlere sahip oyuncaklar suya batırılmamalıdır. Doldurulmuş hayvanlar elektronikleri kontrol edilmeden temizlenmemelidir.

 

YALNIZCA KURU TEMİZLEME ÜRÜNLERİ:

"Yalnızca kuru temizleme" etiketi bulunan giysiler çamaşır makinesine atılmamalıdır. Bakım talimatlarına uygun olarak temizlenmelidir.

MADENİ PARALAR VE ANAHTARLAR:

Cep boşaltılmadan çamaşır makinesine atılmamalıdır. Madeni paralar ve anahtarlar makineye zarar verebilir.

 https://abcgazetesi.com/camasir-makinesine-koymamaniz-gereken-8-sey-743910