ÇILDIR GÖLÜNÜ GÖRMEYEN KIŞ GÖRDÜM DEMESİN.

ÇILDIR GÖLÜNÜ GÖRMEYEN KIŞ GÖRDÜM DEMESİN.

Darıca Ardahan İl Dernek başkanı Bülent Işık, Ardahan ilinin kış turismi gelirlerinden faydalanması için formülü açıkladı.

DOĞU EKSPRESİ’NİN SON DURAĞI ARDAHAN OLMALI.

Ankara ile Kars arasında sefer yapan 1310 kilometrelik güzergah uzunluğu ve 29 saat süren yolculuğu ile kış turizminin en keyifli yolculuğu kabul edilen Doğu Ekspres'i ile ilgili Ardahanlıların başlattığı kampanyaya bir destekte Darıca Ardahan İl Dernek Başkanı Bülent Işık’tan geldi. Başkan Işık Ardahan’ın son durak olması ile kentin ekonomisinin kış turismi geliri ile tanışmasının mümkün olacağını kaybetti.

Biri Ana Hat treni diğeri turistik sefer olmak üzere Ankara’dan başlayarak 24 ile 29 saatlik yolculuklar halinde Kars’a ulaşan Doğu Ekspresi’nin son durağının Ardahan olması gerektiğini belirten Başkan Işık, Türkiye’nin doğusunda en uç nokta olan Ardahan’ın son durak olması ile birlikte kış turizmi gelirlerinden ziyadesi ile faydalanabileceğini söyledi.

Çıldır gölü başta olmak üzere, yüzyıllar öncesine dayanan yerleşimi, Cumhuriyet tarihindeki önemi ve Kura Çayı’nın eşsiz görüntüsünün kış turizmi için çok etkili olacağı kanaatinde olduğunu belirten Darıca Ardahan İl Dernek Başkanı Bülent Işık Doğu Ekspresi ile ilgili yetkililere çağrıda bulundu. Işık çağrısında şu sözlere yer verdi.

KENTİN TURİZM GELİRİ ARTAR

“ Türkiye’nin nüfusu itibariyle sürekli göç veren tek ili Ardahan’dır. Bu göçün en önemli etkeni yöremizin doğal koşullarıdır. 8 ay kar altında olan Ardahan, üniversitesinin kurulması ile yurdumuzun dört bucağından öğrencilerimize ev sahipliği yapmaktadır. Ardahan ülkemizin en uç noktası. Tarihi ve turistik mekanları ile gözbebeğimiz Ardahan’ın kalkınmasına öncülük etmek ve desteklemek zorundayız. Doğu Ekspresi her gün Ankara’dan kalkarak 29 saatlik bir yolculuk ile Kars iline ulaşıyor. Her gün saban saatlerinde de Kars ilinden dönüş var. Doğu Ekspresi’nin son durağının Ardahan olması ile ilgili bölge milletvekillerimizin atacağı her adımın destekçisiyiz. İlgili Bakanlık nezdinde atılacak adımlara sonuna kadar destek vereceğiz.   

KURA ÇAYININ KIYISINDA ÇAY İÇMEYEN KIŞ GÖRDÜM DEMESİN

Son durağın Ardahan olması bölgenin mevcut tarihi ve doğal güzelliklerini herkesin görmesine olanak sağlayacaktır. Kış aylarında Çıldır gölünü görmeyen birinin “ Kış Gördük” dememesi gerekir. Çıldır gölünün kıyısında balık yemeyen “ Ben balık yedim” dememeli. Şubat soğuğunda Ardahan kalesinde çay içerken kura çayını islemeyen biri “ Ben kış gördüm” nasıl der ki?. Bu tarihi adımın atılmasını uluyoruz ve destekliyoruz. Doğu Ekspresi’nin son durağının Ardahan olması bölge ekonomisine kış turizmi geliri olarak ciddi katkı sağlayacaktır.

UMARIM DOĞU EKSPRESİ İLE ARDAHAN’A GİDERİZ

Milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm STK’larımızın bu adıma destek vermesini istiyoruz. İnşallah hep birlikte Doğu Ekspresi ile memleketimiz Ardahan’a yolculuk yapar, hep birlikte Kura çayının kenarında çay içeriz.” Dedi.