"ÇOCUK İSTİSMARI İNSANLIK SUÇUDUR"

Gebze Ülkü Ocaklarının, Gebze Kültür Merkezinde gerçekleştirmiş olduğu ‘Çocuk İstismarı İnsanlık Suçudur’ isimli konferans yoğun ilgi gördü.

 Psikolog Ezgi Akyürek Ayyıldız’ın konuşmacılığını yapmış olduğu programa katılım oldukça yoğundu. Çağımızın en büyük sorunu olan; çocuk hakları, çocuk eğitimi ve çocuk istismarı konularının ele alındığı konferansta, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdulkadir Özdemir Melikoğlu, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, Gebze Ülkü Ocakları Başkanı Murat Çoban, Kamusen ve Türk Kamu Vakfı, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 

Sunumu Gebze Ülkü Ocakları Vekil Başkanı Ali Gökhan’ın gerçekleştirdiği programda açılış konuşmasını Gebze Ülkü Ocakları Başkanı Murat Çoban yaptı. Başkan Çoban konuşmasında;

“Sağlıklı, mutlu, iç dünyasında barışık ve topluma faydalı bireylere olan ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır.

Toplumda, çocuğun istismardan korunarak, geleceğe üreten bir değer olarak yetiştirilmesi gerekmektedir.

Çocuğa yönelik kötü muamele veya çocuk istismarı da çocuğun hayatını pek çok açıdan olumsuz etkileyerek, ileride onarılması mümkün olmayan hasarlar bırakmaktadır. Dünyada 40 milyon çocuk cinsel istismara ve şiddete uğramaktadır.18 yaş altındaki her 4 kız çocuğundan ve her 9 erkek çocuktan biri cinsel istismara uğramaktadır. Geçtiğimiz yıl açılan davalar yine 18 bine ulamıştır.

Tüm çocuklarımıza, onları bağımsız bir birey olarak kabul ederek, haklarını öğrenen, kullanan ve savunan, şiddet ve cinsel istismardan uzak nesiller yetiştirmek ve yaşanılır bir dünyanın, daha aydınlık bir geleceğin temelini oluşturmak bizlerin görevidir. Son olaraktan tüm bunlar çözüm olmuyorsa Milliyetçi Ülkücü Hareketin Lideri Sayın Devlet Bahçeli Bey’in ifade ettiği üzere;

Sorumluluklarımız sadece siyasetle ve eğitim ile kısıtlı görünmemelidir. Durduramıyorsak mutlaka yapılması gereken bir şey eksiktir. Nesillerimizi heba edemeyiz, gelecekten tasarruf yapamayız. Alçaklara, namussuzlara, çocuklarımızı asla teslim edemeyiz. Çocuğa sahip çıkamazsak medeniyetimiz ile övünmeye hakkımız kalmayacaktır. İnsanlığı çoğaltmaktan başka seçeceğimiz yol kalmamıştır. İman imansızlıktan, ahlak ahlaksızlıktan korkmayacaktır.

Sapıklığın yeşerdiği sosyal bünye süratle tedavi edilmelidir. Bunlara hayat haram edilmeli, gün yüzü ise ilelebet karanlığa dönüştürülmelidir. Kim ki çocukların hakkını, hukukunu inkâr ve imha etmeye kalkıyorsa ya anasından doğduğuna bin pişman edilmeli, ya da kurulacak bir dar ağacında boğazına urgan geçirilmelidir.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene. Yaşasın Ülkü Ocakları.” dedi.

Daha sonrasında söz alan Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdulkadir Özdemir Melikoğlu;

“Ülküdaşların, Aziz Türk Milletinin yiğit evlatları, Değerli katılımcılar hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum hoş geldiniz. Çağımızın en büyük problemlerinden biri olan çocuk istismarına yönelik bu konferansı düzenleyen Gebze Ülkü Ocaklarına, Başkanım ve teşkilatına teşekkür ederim.

Söylemeye dilimin varmadığı, anlatmaya gücümüm ve takatimin yetmediği en rezil, en çarpık, en menfur suçlar kadınlara, bebeklere, çocuklara karşı işlenmiş ve işlenmektedir. İnanıyorum ki, milletimizin tamamı çocuklara yönelik cinsel saldırılara nefret, öfke ve bedduayla tepki göstermişlerdir. Sorarım sizlere, çocukların cinsel istismara uğramasını nasıl izah, nasıl ifade edeceğiz? Bir sapığın günahımı diyelim? Bir manyağın suçumu sayalım? Bir pedofili vakası mı görelim? Çocukları istismar edilmiş bir milletin gelecek ülkelerinden, söyler misiniz bana, nasıl bahsedelim?

Allah için durup sorgulayınız tertemiz bir sabinin gözüne, emzikli bir yavrunun günahsız yüzüne, bu şartlar altında nasıl bakacağız? Onlara ne anlatacağız? Şunu açıkça ifade ediliyorum ki kadınlara el kalktıkça, çocuklar cinsel istismara uğradıkça ne demokraside, ne özgürlükten nede insanlıktan bahsedemeyiz. Çocuk hakkı inan hakkıdır. Kadın hakkı insan hakkıdır. İnsan hakkı ise eşref-i mahlukata ait, bununla mündemiçtir. Hak düşmez, zayi olmak, mazlumun ahı yerde kalmaz, kalmayacaktır.” dedi. Başkan Melikoğlu’nun ardından konuşma yapan MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt;

“Kıymetli İl Ocak Başkanım…

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Eğitim ve kültür dünyamızın kaynağı Ülkü Ocağımızın düzenlediği bu anlamlı konferansa hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Değerli konuklar;

İhmal, çocuk istismarının oluşmasına giden yolun başıdır. Bir çocuğun beslenmesi, sağlıklı yaşaması korunması eğitim alması ve sosyalleşmesi konularında ailelerin çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getirmemesi ihmal olarak adlandırılmaktadır. Çocuk istismarı; çocuğun her türlü fiziksel, ruhsal, cinsel veya sosyal açıdan zarar görmesi, sağlık ve güvenliğin tehlikeye girmesi olarak tanımlanabilir.

Suçluların cezalandırma görevinin devlete bırakılmış olması, bir suç olayıyla karşılaşan fertleri sorumluluktan kurtarmamaktadır. Suçluların cezalandırılmasını devletten istemek kişi açısından bir hak olduğu gibi, herhangi bir suç olgusunun gerçekleştiğini öğrenen kişinin durumu suçu takibe yetkili makamlara bildirmesi aynı zamanda bir yükümlülüktür. Bir hukuk toplumunda suçun ve suçlunun gizli kalması, toplumun hukuk sistemine olan inancını zayıflatacaktır.

TCK’nın 278. maddesinde “suçu bildirmeme” başlığı altında, belli şekilde işlenen suçların bildirilmemesi suç olarak tanımlanmıştır. İstismar fiili devamlılık arz ediyorsa, örneğin her gün çocuk istismara uğruyorsa, bunu öğrenen kişinin 278. Madde çerçevesinde ihbar yükümlülüğü söz konusu olacaktır. Bu olayı bilip de ihbar etmeyenler de kanununa göre cezalandırılacaktır. Ayrıca istismarı bildirme sadece kanunun bize verdiği bir görev değil, insan olmamızın da bir gereğidir.

Cinsel istismarın mutlaka şiddet içermesi gerekmez, çocuğun rızasının olup olmadığına bakılmaz. Cinsel istismar konusunda hikâye uyduran, yalan söyleyen çocuk çok azdır. Çocukların görünüşü ya da davranışı istismara neden olmaz. Her çocuk bu kötü olayla karşılaşabilir. İstismarcılar %80 çocuğun tanıdığı kişilerdir. İstismar genellikle çocuğun çevresinde veya bildiği mekânda olur.

Buradan tüm ailelere sesleniyorum. Çocuk istismarcılarının bir türü de çocuklarınızı kullanarak vatan ve millete ihanet edenlerdir. Çocuklarınıza artık örneğin; CHP’ye göndermeyin. Özellikle Canan Kaftancıoğlu gibi DHKP/C’li, teröristlerle yatıp kalkan kişinin olduğu yere çocuklarınız giderse, yarın karşınıza polisimize ve askerimize ateş eden eli kanlı bir terörist olarak çıkar. O yüzden çocuklarınızı bunlardan koruyun. Sırtını PKK’ya dayayanlarla siyasi birliktelik yapanlardan çocuklarınızı uzak tutun. Çocuklarınızı göndereceksiniz Ülkü Ocaklarına gönderin. Devletini sevsin, milletini sevsin, ailesine saygılı olsun, Atatürkçü olsun ve milliyetçi olsun. Atatürk’ün koyduğu değerler milliyetçi ve ülkücü yaşamaktan geçer.

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli teşkilatları olarak bu tip konferansları önemsiyoruz. Bu konferansı tertipleyen Ülkü Ocaklarımızı tebrik ediyorum. Çocuk hakları ve istismarına karşı tüm düzenlemeleri Cumhur İttifakı olarak yapmaya devam edeceğiz. Tüm siyasi faaliyetlerimizin tek bir sebebi vardır. Bir çocuğun gülümsemesine sebep olmaktır.

Kalbinde vatan ve millet sevdası olan herkesin siyasi anlamdaki yeri olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne hepinizi çay kahve içmeye bekliyorum. Sevincinize ve derdinize ortak olmaya da hazırım. Bana sosyal medya adreslerimden ulaşabilirsiniz. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun Cenabı Allaha emanet olun. Ne mutlu Türküm diyene.” dedi