ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE DOĞRU BESLENME ŞARTI

ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE DOĞRU BESLENME ŞARTI

Büyükşehir Belediyesi diyetisyenleri tarafından sağlıklı beslenme ve yöntemleri hakkında okullarda seminer veriliyor.

Çocukların gelişim süreçleri farklılık gösterdiğinden, beslenme ihtiyaçları da yaşa, cinsiyete ve günlük ihtiyaçlarına göre düzenlenmelidir. Beslenme farkındalığını arttırmak, çocuklarda bilinçli besin tüketimini özendirmek amacı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından okul öncesi ve ilköğretim çağında olan çocuklara okullarda sağlıklı beslenme seminerleri veriliyor.

 

SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı kapsamında hizmet veren diyetisyenler tarafından Gebze Mustafa Paşa Ortaokulunda bulunan 204 öğrenciye sağlıklı beslenmenin püf noktaları anlatıldı. Seminerde sağlıklı beslenme öneriler anlatılırken ‘kahvaltı nedir, besin grupları nelerdir, su içmenin önemi, düzenli uyku, spor yapmanın beslenmedeki yeri, ara öğün tüketmenin faydası’ gibi konu başlıkları örneklerle anlatıldı.

 

BESLENME ANNE KARNINDAN BAŞLAR

Çocuğun beslenmesinde amacın, normal, sağlıklı büyüme ve gelişmeyi sağlamak olduğunu aktaran uzmanlar tarafından, ‘’Beslenme, anne karnından başlayarak insan sağlığının korumasında ve iyileştirilmesinde en önemli faktörlerden biridir. Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme herkes için, özellikle de çocuklar için gereklidir; çünkü bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürdürülmektedir’’ denildi.