DAHA TATLI BİR DÜNYA İÇİN; TAYAŞ

DAHA TATLI BİR DÜNYA İÇİN; TAYAŞ

Yarım asırlık zamanı aşan bir tecrübe ile Gebze Organize Sanayi Bölgesinde Faaliyet Gösteren TAYAŞ GIDA, Türkiye’de ilk perakende satış mağazası Gebze’de hizmete açtı.

TAYAŞ GIDA, Kuruluşunun 55. Yılını ilk Fabrika Satış Mağazasını Gebze’ye açarak kutluyor.

1965 yılında Taycı ailesi tarafından % 100 Türk sermayesi ile Konya’da küçük bir atölyede faaliyetlerine başlayan TAYAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET AŞ., bugün GOSB’da teknolojinin son imkanları ile donatılmış 50 dönümlük üretim ve depolama tesisleriyle 136 ülkeye ihraç yapan bir dünya markası. Üretiminin %95’lik bölümünü ihraç eden TAYAŞ Gıda; sektöründe en büyük ikinci ihracatçı firma. TAYAŞ Gıda aynı zamanda tüm sektörlerde Türkiye’nin en büyük 5 ihracatçı firmasından biri.

Hali hazırda 1200’ün üzerinde çalışanı ile günlük 200 ton satışa hazır mamul üretimi yapan TAYAŞ, bu üretiminin minimum % 95’lık bölümünü ihraç ederek Türkiye ekonomisine katma değer katan sanayi kuruluşlarımızın başında geliyor. 2021 yılı hedeflerinde ise TAYAŞ Gıda satışa hazır mamul üretimini 250 tona çıkarmayı hedefliyor. Sektöründe son 10 yılda uluslararası ödüllerin sahibi olan TAYAŞ Gıda, 2019 yılında planlanan yurt içi piyasasında Pazar payını arttırmaya yönelik projelerini 2020 yılı ile birlikte gerçekleştirmeye başladı.

1990 yılından bu yana üretim ve satış faaliyetlerini Gebze bölgesinde yürüten TAYAŞ, yaklaşık 30 yıldır Gebze halkı ile birlikte alın teri dökerek yürüdüğü bu yolda perakende satış mağazalarının ilkini de GEBZE’de hizmete açtı.

Tartışmasız kalitesini ve her geçen gün artan ürün çeşitliliğini daha geniş kitlelere sunabilmek, doğru yatırımlarla sektörünün gelişimine katkı sağlamak hedefi ile perakende sektöründe de yerini alan TAYAŞ’ın, Gebze Eski Çarşı’da bulunan 170 metrekarelik fabrika satış mağazasında 250 çeşit şeker ve çikolata ürünü bulunuyor. Mağaza müdürü Tolga Öncü, gıda mühendisi ve gıda teknikeri konusunun uzmanı 4 kişilik bir ekiple birlikte 136 farklı ülkenin vatandaşlarının tatma fırsatı bulduğu eşsiz TAYAŞ lezzetini ilk fabrika satış mağazasında Gebzelilerle buluşturuyor.

FABRİKA SATIŞ FİYATINA ÇİKOLATA

Açıldığı ilk günden bu yana Gebze halkının yoğun ilgisini çeken TAYAŞ Gebze Fabrika Satış Mağazasında fiyat etiketlerini gören Gebzeliler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Rengarenk şekerlerin ve çikolata çeşitlerinin süslediği , iştah kabartan TAYAŞ lezzetleri yönetim kurulunun aldığı prensip kararı ile gerçek fabrika satış fiyatından direk tüketiciye sunuluyor. Fabrika satış fiyatı politikasının hayli cazip olması ve TAYAŞ doyumsuz lezzetlerinin keyfine varmak isteyenler Eski Çarşı’da bulunan mağazaya uğramadan alışveriş yaptık diyemiyor.

2021 yılı planlarında yeni mağazalar var.

TAYAŞ Fabrika Satış Mağazası ile ilgili dergimiz editörlerinin sorularını yanıtlayan genç ve başarılı iş adamı TAYAŞ Gıda Genel Müdürü Emre Taycı, Şeker, Çikolata üretimi ve satışı kategorilerinde sektörün itibarlı markalarından biri olan ve sürdürebilir bir başarı yakalamış durumdaki TAYAŞ’ın yakın gelecekteki hedefinin yurt içinde ve dışında lezzetli ve yenilikçi ürünlerle pazarın liderleri arasında yer almak olduğunu söyledi.

Emre Taycı açıklamalarının devamında ise şu sözlere yer verdi.

“ En güzel şeker denilince akla ilk gelen isim TAYAŞ olmalı. Tüm enerjimiz ile dipsiz bir kuyu olan gıda teknolojilerinin son imkanlarını kullanarak ürettiğimiz şeker ve çikolatalarımızı 30 yıldır birlikte alın teri döktüğümüz Gebzelilerle buluşturarak perakende satışta ilk adımı atmak istedik. Geride kalan 30 yılda Gebze ile bütünleşen, Gebze’nin markası olan TAYAŞ’ın kuruluşunun 55. yılında Gebze halkına bir hediye vermek  istedik. Tüm ürünlerimizin fabrika satış fiyatları ile tüketiciye sunulduğu satış mağazamızın hayırlı olmasını diliyorum. İlçemizin en nezih caddelerinden biri olan Hükümet caddesinde, bölgemiz halkının Eski Çarşı olarak adlandırdığı caddemizde 170 metrekarelik mağazamızda ürünlerimizi vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Aldığım tepkiler ilk günden bu yana Gebze halkının fabrika satış mağazamıza ve ürünlerimize büyük ilgi gösterdiği. Ürünlerimizde uyguladığımız fiyat politikasını gören mağazamızı ziyaret eden tüm Gebzelilerin şaşkınlıklarını  gizleyemediklerine bizzat şahit oldum. Bu durum beni ve TAYAŞ ailesini ziyadesi ile mutlu etti. Ülkemiz ve dünyamız maalesef 2020 yılının ilk aylarından bu yana büyük kayıplar yaşadığımız bir salgın hastalığın pençesinde. Coronavirüs ile ilgili ülkemizdeki ve dünyadaki tüm gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Çalışma ve üretim stratejilerimizi gelişmelere göre belirliyoruz. Mesai arkadaşlarımızın ve çalışanlarımızın bu virüse temas etmemeleri için alınabilecek tüm tedbirleri almış durumdayız. Umuyorum ve diliyorum ki inşallah, tedavi ve aşı ile ilgili gelişmeler sonrasında 2021 yılının ilk çeyreğinde bu salgının yayılma hızını keserek, tamamen ortadan kalkması için önemli adımlar atabileceğiz. İç piyasada TAYAŞ ürünlerini tüketici ile buluşturma fikrini ilk olarak 2019 yılında masaya yatırdık. Kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Şevket Taycı’nın tecrübelerinden istifade ederek 2020 yılı iç piyasa programımıza başladık. Piyasada pazar payı olarak hedeflerimizi tutturduk ancak pandemi nedeniyle mağaza ve perakende satış ofislerimizin hizmete girmesini beklettik.

Gebze TAYAŞ Fabrika Satış Mağazamız bu zor süreçte aslında bir pilot uygulama diyebiliriz. 2021 yılı sonuna kadar Gebze mağazamızda uyguladığımız mimarı ve estetik konseptle üretim ve depolama tesislerimize yakın bölgelerden başlamak üzere, Darıca, Çayırova, Tuzla gibi, Türkiye genelinde 20 civarında satış mağazamızı daha hizmete açarak, 100’de 100 Türk sermayeli ve damakları renklendiren, keyiflendiren TAYAŞ kalitesi ve lezzetleri ile halkımızı buluşturmayı planlıyoruz.”