Darıca Belediyesi Basın Mensuplarını İftar Sofrasında Buluşturdu

Darıca Belediyesi Basın Mensuplarını İftar Sofrasında Buluşturdu

Darıca Belediyesi Basın Mensuplarını İftar Sofrasında Buluşturdu

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhuna uygun anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında bölge basın mensupları aynı sofrada bir araya geldi. Darıca Balıkçı Restoran’da düzenlenen programa Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şahin Oktay, Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Başkan Bıyık: “Doğru bilginin topluma ulaşması ortak sorumluluğumuzdur”
Programda konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, basının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesindeki kritik rolüne dikkat çekti. Basın mensupları ile kamu kurumlarının ortak bir sorumluluk taşıdığını vurgulayan Bıyık, vatandaşların menfaatlerini gözetmek ve doğru bilgiyi hızlı şekilde topluma ulaştırmanın hem basının hem de yerel yönetimlerin temel görevleri arasında yer aldığını ifade etti.
Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiğini belirten Bıyık, Türkiye’deki huzur ve güven ortamının kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Gönül coğrafyasında yaşanan savaş ve zulümlere dikkat çeken Bıyık, dünyanın birçok yerinde adaletin zedelendiğini belirterek güçlü ve dayanışma içinde bir toplum olmanın önemine vurgu yaptı.
Birlik sofralarının toplumun kenetlenmesine katkı sunduğunu dile getiren Bıyık, farklı görüşlerin bir kenara bırakılarak ülkenin geleceği için birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaymakam Dönmez: “Basın, toplumun doğru bilgiye ulaşmasında hayati rol üstleniyor”
Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez konuşmasında iletişim ve haberciliğin geçmişten günümüze geçirdiği dönüşüme değindi. Geçmişte kırsal yaşamda haberin sınırlı kaynaklardan yayıldığını hatırlatan Dönmez, günümüzde vatandaşların dünyada olup biten her gelişmeden anında haberdar olmak istediğini belirterek bu ihtiyacın karşılanmasında basının hayati bir görev üstlendiğini vurguladı.
Basın mensupluğunun zor ve sorumluluğu yüksek bir meslek olduğunu ifade eden Dönmez, doğru ve teyitli haberin önemine dikkat çekti. Kamu kurumları ile basın arasında sağlıklı iletişim ve iş birliğinin gerekliliğini dile getiren Dönmez, doğru bilgilendirme sürecinin karşılıklı saygı ve hassasiyetle mümkün olacağını söyledi.
Zor şartlar altında görev yapan gazetecilere teşekkür eden Kaymakam Dönmez, programın düzenlenmesinden dolayı Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür ederek bu tür buluşmaların dayanışma açısından önemli olduğunu vurguladı.

Şahin Oktay: “Gazetecilerin görevi gerçeğe tanıklık etmektir”
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına kısa süre önce seçilen Şahin Oktay ise konuşmasında birlik, barış ve gazeteciliğin sorumluluğuna dikkat çekti.
Bu anlamlı sofrada bir araya gelmenin önemine değinen Oktay, paylaşılan nezaket ve dayanışma iklimi için teşekkür ederek Ramazan ayının sadece içinde bulunulan toplumun huzurunu değil, bölge coğrafyasında yaşanan acıları da yüreklerde hissettirdiğini ifade etti.
İslam dünyasının zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Oktay, bölgede tırmanan çatışmalar ve hayatını kaybeden masum insanların herkesi derinden etkilediğini söyledi. Ramazan ayının barış ve merhamet ruhunu hatırlattığını dile getiren Oktay, dünyanın büyük güçlerin hamleleri ve çatışmaların kıskacında kritik bir dönemden geçtiğini kaydetti.
Gazetecilerin bu süreçte önemli bir sorumluluk taşıdığını vurgulayan Oktay, gazeteciliğin toplumsal hafızayı canlı tutmak, mazlumun sesini duyurmak ve gerçeğin gücüyle döneme tanıklık etmek gibi temel bir misyon üstlendiğini ifade etti.
Toplumun doğru bilgiye ulaşmasının önemine değinen Oktay, iç birlik ve dayanışmanın korunması halinde dışarıdaki fırtınalara karşı daha dirençli olunacağını belirtti. Konuşmasının sonunda barış ve adaletin hâkim olduğu bir dünya temennisinde bulunan Oktay, iftar programına ev sahipliği yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve ekibine teşekkür etti.

Levent Altun: “Gazeteciler halkın haber alma hakkı için fedakârca çalışıyor”
Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun da Ramazan ayının birlik, hoşgörü ve bereket ikliminde gazetecilerle aynı sofrada buluşmanın anlamlı olduğunu belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Gazetecilerin günün her saatinde halkın doğru ve hızlı haber alma hakkını sağlamak için fedakârca görev yaptığını vurgulayan Altun, meslektaşlarına başarı ve kolaylıklar diledi. Ramazan ayının manevi atmosferine değinen Altun, tutulan oruçların kabul olmasını temenni ederek hayatını kaybeden basın mensuplarını rahmetle andı.
Dünya genelinde yaşanan savaş ve çatışmaların sona ermesini temenni ettiğini ifade eden Altun, gazetecilerin mesleki sorunlarının çözümünün önemine de dikkat çekti.
Hatıra fotoğrafı ile sona erdi
Programda basının toplum ile kamu arasında köprü görevi gördüğüne vurgu yapılırken, konuşmaların ardından katılımcılar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Ramazan ayının dayanışma ve kardeşlik ruhunu pekiştiren buluşma, samimi sohbetler eşliğinde sona erdi