Darıca’da Halk Oyunları Gösterisi Düzenlenecek

Darıca’da Halk Oyunları Gösterisi Düzenlenecek

Darıca Belediyesi’nin düzenlediği halk oyunları kurslarına katılan kursiyerlerin sahne alacağı “Darıca’dan Anadolu’ya Halk Oyunları Gösterisi” etkinliği, 20 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek.

Darıca Belediyesi, Türk kültürünün tanıtılması ve yaşatılması için başta ücretsiz kurslar olmak üzere birçok etkinlik ve faaliyet düzenliyor. Bu kapsamda kısa bir süre önce başlatılan halk oyunları kursları ile 7’den 70’e yüzlerce Darıcalı eğitim almaya başladı. Darıca Belediyesi’nin düzenlediği halk oyunları kurslarına katılan kursiyerler, öğrendiklerini “Darıca’dan Anadolu’ya Halk Oyunları Gösterisi” etkinliği ile sahneleyecek. 20 Ocak Perşembe günü saat 20.30’da Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde düzenlenecek gecede kursiyerler hünerlerini sergileyecek.

BIYIK DARICALILARI DAVET ETTİ

Darıca Belediyesi’nin açmış olduğu halk oyunları kursuna katılan bütün yaş kategorilerinin yer alacağı ücretsiz etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğu kaydedildi. Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde sahnelenecek halk oyunları gecesinde Doğu Anadolu, Karadeniz, Ege ve Akdeniz gibi Anadolu’nun farklı kültürleri yansıtılacak. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, kendi kültürümüzün gelecek nesillere ulaştırılması anlamında büyük önem taşıyan bu etkinliğe herkesi beklediklerini belirterek, "İnsanımızı kültürümüzle, halk oyunlarımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Memleketimizin birçok yöresinden eserlerin sunulacağı bu güzel etkinliğimize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

 

https://www.kulishaber.com.tr/